Legi fara sens in Republica Moldova

Am revenit in Republica Moldova ieri, din zona verde a Uniunii Europene. Doar ca in Moldova este „Stare de urgenta” pana pe 31 iulie. Nimic incorect pana aici. Daar ca in Republica Moldova nu sunt recunoscute testele COVID, indiferent unde sunt facute. Mai exact: toate persoanele care revin in tara pana pe 31 iulie, in carantina. Mai mult: legea nu spune nimic de locuitorii care stau cu tine, mumai TU esti obligat sa stai in carantina, sau mai exact autoizolare 14 zile! Asa, ca sa fie – fara a conta daca ai sau nu COVID, doar pentru ca ai trecut granita. Cei pozitivi dar nedepistati, circula liber – asta este si cauza inmultirii numarului de cazuri in Moldova!

Legi fara sens in Republica Moldova

Toate tarile democratice incearca sa treaca de pandemie cat mai usor pentru populatie, Republica Moldova cauta sa faca starea asta cat mai grea pentru cetateni. Aia de mai circula cat de cat, care mai aduc ceva ba ni in tara, care mai pe scurt, nu stau la mila statului. Asa ca e mai usor sa dai o lege, fara cap si fara coada, doar ca sa te lauzi ca faci ceva.

Nu am auzit sa mai fie o tara care sa ignore testele COVID, mai ales facute pe cheltuiala contribuabilului. Ai un asimptomatic cu test negativ si tu-l bagi in carantina. Ca sa ce? Cui foloseste asta? A, scopul era sa nu mai ai trafic prin vama? Sau elevii sunt greu de infectat, de aia se pot plimba fara probleme? Sau soferii, sau alte categorii exceptate?

Carantina Moldova

Legi fara sens in Republica Moldova

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.