Limba sau linba, cum este corect?

Sincer sa fiu nu ma asteptam la intrebarea asta, oare cum o fi corect: limba sau linba? Banuiesc ca majoritatea stiti deja ca e corect limba, cu M, varianta cu N probabil e folosita de cei care nu au facut nici macar cele patru clase primare. Indiferent ca e vorba d elimba de lemn, de cea de la pantof sau de limba de vaca, cea mai dulce atunci cand este vorba de mancare, scriem mereu cu M si nu cu N. Gata dizertatia, ca nu e nimic mai mult de zis pe tema asta. De unde vine totusi confuzia? O sa radeti, dar greseala asta o fac multi romani!

Limba sau linba, cum este corect?

Ca sa nu credeti ca nu gasim asa ceva in viata reala, va pun mai jos poza unde cineva vrea sa invete linba germana, trecem peste aspectul ca nu stie ca nu se scrie la inceput de cuvant cu î din i, important este ca omul nu stia ca se scrie corect limba germana, cu M!

Mai interesant este ca a fost una dintre cele mai comentate postari din grup, 326 de comentari iintr-o singura ora, plus cinci distribuiri! De ce nu activeaza ei pe telefon autocorectul? Macar nu se mai fac de ras, nu-i asa? Nu uitati ca la noi la sectiunea de gramatica, invatati sa scrieti corect in limba rommana [ pentru germana vedeti pe www.limbagermana.online ], ca altfel o sa rada lumea de voi!

Limba sau linba

Limba sau linba, cum este corect?

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.