Ma las de publicitate

De ceva vreme am incercat sa ma ocup de publicitate pentru romani – ma rog asa zisii patroni romani din Germania. Crezi ca merge asa cum merge cu nemtii? Nici pomeneala, ai nostri cred ca Social Media e gratis, ca nu faci nimic, dar ghici ce? I-am blocat pe 3 luni sa nu ma mai deranjeze, acum e liniste si pace, e atat de bine fara ei si aia 10 – 50 de euro pe luna pentru care trebuie sa te targuiesti ca la piata. DA, lucrez cu nemtii, e mai simplu dar mai ales mai banos ( de 10x fata de romani, adica intre 100 si 500 de euro pe luna! ).

Ma las de publicitate

Multi romani vor sa faca afaceri in Germania, unii dintre ei aleg sa se promoveze pe FaceBook, doar ca au impresia ca asta e usor sau gratis. Uite ca nu este, din mai multe motive. In primul rand nu ajunge postarea la prea multe persoane, asta pentru ca nici algoritmul nu-i prea lasa, dar si pentru ca varianta mai ok, dar mai scumpa este sa plateasca direct la platforma.

Noi avem in gestiune multe pagini si grupuri, in general atingem cam orice nisa, iar afacerile cu romanii nu ajunge nici macar la 10% din totalul contractelor de publicitate pe care le avem, dar am zis sa-i ajutam si pe romanasii nostri, sa nuitam de unde am plecat. Doar ca deseori sunt dezamagit de timpul pierdut si calitatatea discutiilor purtate. Fie nu inteleg cu ce se mananca publicitatea, fie au imnpresia ca tot ce avem de facut este sa le aprobam lor postarile. Asa ajung sa posteze pe unde se poate ( a se citi nimereste ), rezultatele sunt slabe si tot ei se plang ca nu merge.

Noi ne ocupam de publicitate de cel putin 18 ani, zic eu ca am invatat multe si mai ales avem ceva experienta ( dar nu mai avem deseori rabdare ), asa ca ajungem sa-i expediem in 10 secunde pe cei recalcitranti, pe cei care nu asculta in maxim 5 minute. O fi bine, sau poate nu este, dar pana la urma avem si noi o viata privata, afacerile merg bine si nu ne prea mai batem capul cu Social Media, a ramas un fel de hobby, mergem inainte cu cei cateva zeci de clienti vechi, in rest ne multumim cu o cafea obtinuta usor, cu cei care vor intr-adevar sa reuseasca.

Poate vrei sa citesti si:

  • Nu sunt noutati la acest subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.