Ma vaccinez cu AstraZeneca

N-ai sa ma crezi daca am sa-ti spun ca ce ti-e scris, in frunte ti-e pus, nu-i asa? Hai sa-ti povestesc ceva care o sa te edifice imediat. Acum doua saptamani cand s-a dat drumul la vaccinare in faza a 3-a am decis sa ne vaccinam si noi, pe sot l-au pus imediat pe lista pe 2 aprilie, eu fiind cu 3 luni mai mititica am prins in asteptare. Asa ca m-am suit eu in masina si hai in Romanica in carantina 14 zile, sa fiu aici cand o veni Alex si sa ne vaccinam. Bine, mai aveam si alte treburi de rezolvat, eu speram sa-i vina si lui randul la intepat cu AstraZeneca [ ne-am dat seama dupa durata intre prima injectie si rapel ].

Ma vaccinez cu AstraZeneca

Problema era ca nu mai treceam eu de in asteptare ala, in timp ce numarul de pe lista se tot marea. Asa ca am zis: ia sa vedem pe drumul catre casa, oare nu sunt doua locuri libere. Ce sa vezi, am gasit la Pipirig in judetul Neamt. Mai ca ai zice ca e la Cucurigu in deal, decat intr-o asezare normala. Ideea este ca e tot pe 2 aprilie, de la ora 14 parca. Dupa nume credeam ca are sub 100 de locuitori, dar vad pe WikiPedia ca sunt 8372 locuitori, adica e ceva.

Asadar dupa ce am facut un refuz pentru prima vaccinare, ca nu voiam sa ma injectrez cu AstraZeneca, am ajuns tot la el, doar ca acum suntem amandoi pe lista. A, facem un ocol de cateva sute de kilometri, o zi pe drum si o cazare la hotel. Partea buna? Ca vom merge iar sa vizitam si sa ne facem poze la Cetatea Neamtului – desi e posibil sa nu fie voie, ca na – am venit in tara sa ne vaccinam nu sa mergem in vacanta. Avem 72 de ore sa venim, sa facem vaccinul si sa ne uschim de unde am venit! Adica de ce ne-am ferit ne-a nimerit exact la fix.

Parerea mea despre vaccinul AstraZeneca: e mai putin eficient fata de Moderna sau Pfizer, dar e mai sigur. De ce? Pai e un vaccin clasic, au prins un COVID-e de asta, i-au taiat nasul si urechile [ adica nu se mai inmulteste ] si ti-l baga in tine cu ceva aditivi clasici. Adica in opinia mea e la fel ca orice alt vaccin, sa speram ca la noi ne mai si apara si suntem in aia 60% de norocosi. In schimb avem un avantaj, dupa rapel plecam unde ne taie capul – iar aici sa stii ca am niste idei pentru vacanta de vara de niici nu visezi unde o sa mergem 39 de zile. Pentru ca DA, vreau sa ma mai si distrez, ca de muncit am tot tras din martie anul trecut si pana azi. La 10 zile de la rapel va salut din mers, ne vedem la toamna apoi.

PS: de fapt satul are 1.464 locuitori, comuna era cu mai multi, aveau alocate 375 de vaccinuri, le-am șutit eu doua! Bine ca a mers, acum sa speram ca nu vor fi efecte adverse, secundare care sa ma impiedice sa conduc, ca mai trebuie sa ajung si acasa.

Poate vrei sa citesti si:

  • Nu sunt noutati la acest subiect

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.