Marichi in Romania

Am fost ieri intr-un restaurant cu specific mexican, si asa cum era de asteptat, pe langa mancarea traditionala mexicana cu mult piper, m-au incantat acei minunati Mariachi, trubadurii mexicani. A fost o experienta unica, nu pot spune ca nu a fost romantic, cu toate ca nu am gustat nici tequila si nici celebra Margarita.

Nu depsre bautura si mancare am de gand sa va spun, ci despre cantareti, imbracati in costume traditionale, Mariachi stau cu chitara in mana si binecunoascutul sombrero pe cap. Numele de mariachi vine se pare din limba franceza, desi am fi fost tentati sa credem ca e mai de graba de origine portugheza sau spaniola, dar provine de le casatorie (mariage), deci se canta initial la nunta, celor doi insuratei.

Cu timpul lucrurile nu mai sta asa, desi probabil ca la nuntile mexicane, sub balcon mai canta o trupa de mariachi, insa astazi ei sunt prezenti pe strazi, in restaurantele cu specific mexican, sau de ce nu, la cate o petrecere mai deosebita.

Asa a ajuns celembru si Gigel Frone, cu o incercare haioasa de a interpreta muzica mexicana, ce e drept, nu chiar la nivelul de la Vocea Romaniei, dar cu siguranta suficient de bine pentru Romanii au talent.

Poate vrei sa citesti si:

  • Nu sunt noutati la acest subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.