Marius Florea Vizante

Prima data cand l-am remarcat pe actorul Marius Florea Vizante a fost cand ma uitam la serialul de comedie „A lu’ Gorobete”, el fiind ginerele neamt. Evident ca asta nu ma pune intr-o lumina prea favorabila, aratand ca de fapt lipsesc destul de mult din salile de teatru. Evident ca numele sau de scena este cel cunoscut, pe el de fapt chemandu-l Marius Dorin Florea, nascut la Oradea in anul 1972 pe 12 august. Leu a si Anamaria, fetita mea. Avand in vedere ca numele sau de botez este Dorin, nu e de mirare ca a dat nastere personajului Dorin Zidaru. Personajul interpretat de el este para exact ceea ce-mi place mie, nu de iarasi de mirare ca am inceput sa scriu despre el.

Marius Florea Vizante – Dorin Zidaru

Absolvent de UATC – Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti s-a angajat repede la teatrul National din capitala, unde ar fi trebuit sal vad macar odata jucand in piesa lui Caragiale, O scrisoare pierduta. DA, recunosc este una din piesele mele favorite, altfel nu as fi luat DVD-ul cu ea. Marius Florea Vizante interpreteaza magistral rolurile comice, desi cred ca i-ar sta bine si intr-un rol mai serios. Doar ca el a ales Teaturul de comedie, de unde-si ridica si acum salariul pe timp de pandemie [ chiar daca nu se joaca nicio piesa ].

Cum nu se putea ca filmul sa treaca pe langa el, Marius Florea Vizante a jucat si in cateva filme, cel mai important dupa parerea mea fiind rolul lui Diaconescu din Morometii 2. Filmul mai este inca incarcat pe YouTube, deci cine vrea sa-l vada, sa nu piarda timpul. Ar fi interesant sa revedeti si filmul Filantropica, unde Vizante este Bulache – rol numai bun pentru fata lui.

Eu ii prevad un viitor bun, desi la aproape 30 de ani ar trebui sa-si gaseasca repede drumul pe scena romaneasca. Momentan insa se distreaza cu rolul sau pe canalul de YouTube, unde ne fae sa radem aproape zilnic. Nu e rau pentru cineva care incearca sa se adapteze situatiei. Ma bucur ca avem astfel de actori, pacat insa ca nu-i inca copt teatrul nostru post-deembrist.

Marius Florea Vizante

Marius Florea Vizante – Dorin Zidaru – Marius Dorin Florea

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.