Martorii lui Pacala

La anul mergem iar la vot, asa ca au aparut iarasi renumitii martori ai lui Pacala, aia de umbla din usa in usa si ne vand gogosi – de data asta e vorba de usa de pe FaceBook – evident. Am aflat ca deja Garcea isi pregateste scaunul de europarlamentar, deci totul e permis. Titlul este luat evident de la grupul Divertis, de care imi aduc adeseori aminte, mai ales ca regretatul Gyuri Pascu nu mai este printre noi. Asadar acest articol va fi unul criptat, va trebui sa-l citesti cel putin de doua ori ca sa descoperi cifrul si in acest mod sa afli ce am vrut sa zic ( fac dezvaluiri mai ceva ca Nostra Damus ).

Martorii lui Pacala

Multi au si sarit cu gura ca se scrie Nostradamus – facand confuzie cu astrologul francez, pe cand eu ma refer la istoricul nostru latin Damus, deci al nostru este Nostra – iar daca am lamurit asta, sa trecem mai departe. Martorii astia al ui Pacala, urmasii lui Tandala si a sotiei lui Pacala, ei bine – ei ar putea fi invinuiti de sperjur. Multi se intreaba cine a fost Tandala, a avut el urmasi sau din punct de vedere legal arborele lui s-a uscat?

Lectia de gramatica: conjugati la timpul viitor verbul a tândăli – pentru a afla cine va castiga alegerile de anul viitor. Indicii ( un partid din trei litere – incepe cu P (S) si se termina cu D ). Dar va mai intra oare si UDMR-ul in Parlament, sau va fi oprit la intrare de pragul electoral?

Eu cred ca deja lucrurile s-au clarificat, veti fi martori ( sau ma rog, dupa caz pacalici ) la niste chestii uimitoare, inclusiv la schimbari ale unor lucruri care nu vor mai fi niciodata asa cum le stiati voi. Chiar daca multi nu cred, sosocismele vor fi mai dese, de mai lunga durata si vor influenta viata cotidiana diurna a multora dintre noi.

Intrebare de 100 de puncte: cine era mai smecher: Tandala sau Pacala? Pentru ca este vorba de era noastra, mileniul nostru si nimic al vostru. Asa cum a spus eroul nostru Hero Dot ( este o traducere moț cu moț din engleza erou si punctum cum ar fi zis Eminescu ): doar cine nu stie, nu cunoaste. Acum ca am marturisit totul, voi stiti si sper sa (i)luminati [ pana la capatul tunelului ] si pe altii. Aici sunt banii dumneavoastra, vorba marinarului!

Poate vrei sa citesti si:

  • Nu sunt noutati la acest subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.