Masca obligatorie de maine

Parca vad ca si la noi o sa se dea ordonanta militara x prin care masca devin e obligatorie daca vrei sa iesi din casa. Evident ca lumea nu o sa cumpere dar o sa-si faca din servetele, ca sa poata iesi din casa, ca doar nu o sa stea fara suc sau leustean zile in sir. Sunt tari unde deja purtarea mastii este obligatorie, fara exceptii, dar si tari unde statul asteapta sa se imunizeze toti prin metode obisnuite, adica sa ia virusul si sa se vindece. O astfel de tara este Suedia.

Masca obligatorie de maine

Medicii spun ca mastile nu se refolosesc la infinit, deci ce facem cu ele, le spalam? Eu unul nici nu stiu care e masca mea, ca avem trei dar le purtam far sa le stim care si a cui e. O fi obligatoriu sa purtam masti, dar oare e vorba de una si aceiasi masca timp de trei luni? Poate nu stiti dar sunt deja trei judete unde deja acest lucru este deja obligatoriu: Vaslui, Maramures si Galati. Am auzit ca si in Prahova este obligatoriu sa iesi din casa numai daca ai masca la tine [ pe figura, cum se spunea in armata ].

Desi e criza de masti, se pare ca si in judetul Bacau masca este obligatorie, asa ca oamenii ies cu masti improvizate. Ele ne apara, asta e sigur. Nu in proportie de 100%, dar oricum e mai bine sa fii prevazator decat sa risti sa ajungi pe mainile sistemului sanitar supra aglomerat din Romania. Cand ma gandesc ca redeam de Alex cand l-am luat de la aeroport din Budapesta si ne zisese sa luam masti [ din alea chirurgicale si tot era OK ]. Nu am luat, pana azi am scapat.

La marketul de la colt ne ia temepratura si intram cate 5, cand auzi ca unul stranuta, tuseste te faci ca furnica de mic, speri ca ai scapat. Vestea buna este ca magazinele sunt pline. Pana cand? Masti nu mai gasesti de mult la farmaciile din jur, iar unde sunt se gasesc la supra pret. Sa nu faci un ban daca se poate? Pe spinarea alora de au inca bani. Caci desi Germania a anuntat ca reia activitatea economica treptat incepand de pe 19 aprilie, eu cred ca e o gluma.

Masca obligatorie

Masca obligatorie de maine

Poate vrei sa citesti si:

  • Nu sunt noutati la acest subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.