Mentalitate romaneasca

Citeam azi niste comentarii legate de salariile bonelor, care in 95% din cazuri sunt mizerabile, adica minimul pe economie sau sub acesta [ mai ales ca se plateste netul nu brutul ]. Mentalitatea romanilor este cam asa: pai daca eu iau 2500 pe luna, de unde sa-i dau bonei 2.000, eu cu ce mai raman? Pai cu 500 as fi zis eu, cu copilul in grija unei bone care se gandeste la copilul tau, dar si la al ei. Nu maica, salariul bonei ar trebui sa fie undeva la 1000 de lei, sau chiar 800 daca nu face si menaj, piata si nu spala vasele de dimineata dupa ce iei tu in graba micul dejun. Un spalat de rufe se impune de la sine [ nu ca ar fi greu sa alegi pe culori rufele alea, sa le bagi in masina si apoi sa le pui la uscat! ].

Mentalitate romaneasca – salariul bonei

Nu stiu cum ar fi sa lucrezi in voluntariat, ar trebui sa-i ceri bonei sa aduca bani de acasa, sa tii dea tie, ca sa-ti ramana? Nu stiu de ce nu vrem sa platim serviciile anumitor categorii, aici ar mai intra cei din baruri, cafenele, restaurante. Ca iau ciubuc cica. Care e sau nu e, dar ce treaba are patronul cu asta? Noi toti vrem sa platim la minimul pe economie si sa fim platiti ca afara, ca doar muncim si nu ne uitam la stele. DA, unii chiar asta fac, chiar si in Canada. O stiu pentru ca am pe cineva acolo si toata ziua ma bombardeaza cu mesaje. Mai Gica, tu nu ai ce face la birou, ca eu am!

Sincer imi este mila de saracele bone, de aia le mai iau si apararea, nu zic ca nu sunt si din acelea care stau toata ziua pe FaceBook in loc sa aiba grija de copil [ sau copii, ma rog – dupa caz ]. Cred ca am dat exemplul paznicului de noapte care sta 8 ore pe scaun si pazeste poarta, ala cum de ia salariu? Ca nu face nimic, iar seful nu-i zice: ma, daca nu vine hotul, mai da si tu la strung noaptea, ca stai degeaba si te si platesc. Nu mai zic de carte de munca, etc.

menajera sau bona

Mentalitate românească – salariul bonei

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.