Mi-am optimizat site-ul

Am zis sa mai maresc putin viteza de incarcare a site-ului, mai ales pe partea de mobil, pentru ca asta e viitorul, cine mai intra azi pe internet de pe desktop? Eu, evident – dar restul stau pe telefon si mai putin pe tableta – chiar ma mir de treaba asta, mai ales ca mi-am luat si eu una, dar nu o folosesc decat pentru George – chestia aia de internet banking de la BCR. Ei bine, la partea de mobil nu am cum sa modific chestia cu Google/Doubleclick Ads, care trage jos binisor, dar imi aduce beneficii cam de 10-20% din venit.

Mi-am optimizat site-ul

Pentru optimizat pozele de pe site am folosit imagify, rezultatele fiind asa si asa – pe de o parte am mai adaugat un plugin si pe de alta parte incetisor imi optimizez pozele. DA, e o chestie nasoala, nu face treaba automat – bulck. Pe de alta parte promite sa optimizeze tema, ceea ce ar fi ok. La unul din teste am iesit pe verde pe desktop – dar intre timp am scos contorizorul de trafic si sigla Patreon – oricum nu cred ca imi da cineva bani acolo, asa ca asta e! Pe mobil inca suntem jos, mai muncim, mai vedem ce e de facut!

Dupa aceste modificari am ajuns pe desktop la peste 90 ca viteza, aproape de 100, ceea ce e ok. Nu sunt incantat ca am scos butonul si contorul de trafic, dar e ok si asa. Nu ma astept la cresteri ale traficului – adica urcari in pozitii, dar am sa cercetez si treaba asta in zilele urmatoare. Sunt curios daca plugin-ul va micsora poza de pe articol direct sau o sa o fac tot manual.

Viteza de incarcare a site-ului este un factor de ranking, asa ca ar trebui sa se vada ceva schimbari, cel putin pe deskop. Daca va da rezultate aici pe blog, o sa instalez plugin-ul si pe alte site-uri care aduc un venit ok, sau de ce nu – pe toate. Cine stie cum sare iepurele cu ceva banuiti in plus!

Optimizare imagini WordPress

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.