Mirajul geamurilor termopan

Prima data cand mi-am montat geamuri termopan a fost prin 2000, am dat o gramada de bani pe ele, ca inca erau scumpe. Le-am pus la balcon, ca asa se puneau pe atunci termopane, am pus cu profil de aluminiu, ca sa tina o viata. Apoi mi-am montat la dormitor si asa am ajuns sa fiu izolat total. Apoi m-am mutat la casa noua, asa ca iarasi balconul trebuia inchis, deci iarasi geamuri termopan. Iar am dat bani cu toptanul, dar macar de data asta se ieftinisera mult. Azi sunt atat de ieftine ca oricine isi poate permitre. Dar oare care geamuri termopan sunt mai bune?

Mirajul geamurilor termopan

La montaj e ceva de munca, geamurile termopan au nevoie de putina atentie, pervaz nou si mai ales de perete drept. Ofertele sunt atat de numeroase incat deja nu mai stii pe cine sa alegi. Evident ca multi se uita la pret, cu cat mai ieftin, cu atat mai bine, doar ca la geamurile termopan ar trebui sa stiti ca cel mai mult conteaza calitatea materialelor, calitatea montajului, a geamului – evident ca va propun sa va montati geamuri care izoleaza si UV, iar daca ar fi sa aleg din nou, as renunta la PVC si as merge iarasi pe aluminiu.

Se zice ca daca va montati geamuri termopan pe structura de aluminiu o sa transpire. Am vazut ca nu este neaparat asa, dar pana la urma puteti alege geamuri cu cat mai multe camere, azi se merge chiar la 3 straturi de geam, ceea ce evident ofera o izolare fonica si mai ales termica mai ridicata. Pretul nu mai este zic eu un mod de a diferentia alegerile voastre.

Mertia oare sa montati un geam tripan, adica cu trei straturi de sticla? Evident ca mai conteaza aici si grosimea geamului. Imi aduc aminte de prietenul meu care asa dintr-o data si-a deschis firma de termopane! I-a mers excelent, pentru ca omul neinformat se uita la ce-i zice „expertul”. Asadar mai bine intrebati un expert in consgtructii-montaj, car enu are legatura cu cei ce vand. Ca astia isi lauda mereu marfa lor. In defavoarea clientului, evident.

Mirajul geamurilor termopan

Mirajul geamurilor termopan

Poate vrei sa citesti si:

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.