Morometii 2 – film romanesc online

Azi am reusit in sfarsit sa vad si eu Morometii 2 online, pentru ca nu-i asa – YouTube sa traiasca, bine eu l-am vazut de fapt ca film adaugat pe IP TV, dar tot online se numeste, ca e de pe internet. Cine vrea sa-l vada pana nu-l dau astia jos o pot face aici [ postat pe 7 septembrie ]. Culmea este ca inainte s avad filmul, doar din reclame, am tras concluzia ca alegerea lui Horatiu Malaiele in rolul lui Ilie Moromete e mai slaba decat cea din prima serie, cu Victor Rebenciuc. Evident ambele filme le datoram lui Stere Gulea.

Morometii 2 – film romanesc online

Marin Preda, mare om – mare scriitor as zice eu acum. Dupa ce am citit si Morometii si Viata ca o prada, sunt fericit ca am vazut Morometii 2 online. Atentie! Viata ca o prada a fost publicata in 1977, anul cutremurului, in plina epoca Ceausescu. La douazecisidoi de ani dupa ce a avut imensul succes cu Morometii – publicat in 1955. Da, adevarurile despre comunisti, cooperativizare si alte realitati ale acelor vremuri – 1948 – merita vazute si mai ales intelese de noua generatie – desi cred ca si cei mai in varsta ar trebui sa vada filmul ca sa se mai lamureasca.

L-am vazut cu dreag pe Florin Zamfirescu in rolul lui Tugurlan, pe Ion Caramitru intr-o scurta secventa ca director de scoala si pe Cuzin Toma in rolul lui Oauăbei. Da, a mai jucat si Bobonete, Oana Pelea si chiar si Gheorghe Visu. Asadar distributie buna, pe alocuri se putea si fara.

Revenind la rolul lui Horatiu Malaiele ca Ilie Moromete, ziceam ca initial parea o alegere slaba, dar daca avem in vedere ca deja Ilie era batran, nu mai era sa zicem asa cocosul ci mai degraba curcanul batran din batatura, alegerea a fost excelenta. Cine are bafta sa-l vada pe YouTube ok, cine nu – sa-l caute pe alte surse de filme online. Filmul este tot alb negru, parca nici nu mi-am dat seama la inceput, pentru ca si tematica lui nu e chiar roz. Vizionare placuta!

Moromeții 2

Moromeții 2 – film romanesc online

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.