M-am mutat la tara, o fi de bine?

M-am mutat la tara, o fi de bine sau am facut greseala vietii mele? Intrebarea este retorica, pentru ca evident este cea mai buna alegere pe care o poti face, sa stai la tara – acum depinde si unde ai locul de munca, faci naveta sau te muti definitiv la tara si traiesti din ce poti face in jurul casei? Sincer eu sunt blogger si deci pot lucra de oriunde, numai internat sa am si pofta de munca. Dar nu au toti norocul meu, asadar ar trebui sa faca naveta – zic eu ca maxim 30 de kilometri este ok, cu o masina de mic litraj/consum te descurci mai bine ca la oras!

M-am mutat la tara, o fi de bine sa nu ma uit la ceas?

Eu unul sunt invatat cu ceva confort, asa ca si la tara vreau apa calda, evident ca toaleta in casa, mai vreau si ceva asfalt sa nu merg prin noroi cand ploua – pe strada, in gradina e ok. Mai vreau internet – cred ca te descurci cu cel de pe mobil cu net nelimitat, faci hotspot si asta e – mai iei si un modem ca sa nu se incinga telefonul. Gata, cam astea ar fi, 100 m² si minim 700 m² de gradina, poate ceva mai mult daca e si o livada – ai grija ce pui sa nu te trezesti ca te napadesc copacii – experienta nefericita cu visnii.

Asa se face ca daca te-ai mutat la tara o sa-ti fie bine, aer curat si mai ales legume si fructe proaspete si mai mult de atat, ecologice! Daca mai ai ceva gaini si rate, niste curcani si/sau gaste, o vacuta si/sau 10 oi, ai sa vezi ce bine e la tara! Daca nu ai si are vecinul, tot e bine. Eu iau oua de la vecini, azi de la unul, data viitoar ede la altul, sa nu se supere. Stii ce bune sunt? Lapte iau de la Tata Florica, e asa de bun ca il beau jumatate cand vine la poarta, restul il fierbe nevasta-mea sa nu ne faca rau la burta.

Probabil ca vor mai trece ani buni pana cand majoritatea romanilor vor descoperi ce frumoasa este viata la tara, dar este bine ca deja multi au facut pasul asta si s-au mutat din orasele aglomerate si poluate, in timp valoarea unei proprietati la tara va creste, depasind-o pe cea de la oras. Atunci cei ce au facut pasul asta [ s-au mutat la tara ] vor fi cei care se vor bucura ca au fost mai inspirati decat restul.

mutat la tara

M-am mutat la tara, o fi de bine sa nu ma uit la ceas?

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.