Muzica copilariei: Mecano – Hijo de la Luna

Azi am reascultat [ pentru a cata oara oare? ] muzica copilariei: Mecano – Hijo de la Luna. Imi place enorm legenda asta, cea care explica de ce avem cand luna plina cand luna noua. Da, asa este – luna se transforma intr-un leagan de lumina pentru micut. Banuiesc ca sunt destui care stiu melodia dar nu inteleg versurile, asa ca am asa va spun eu legenda transformata atat de frumos de María Cano in melodia tineretii mele. Evident ca mai sunt sute de melodii care mi-au marcat tineretea, asa ca deschid azi rubrica noua pe blog, pentru acest subiect. Nu o sa aleg melodii frumoase doar pentru muzica, ci mai mult pentru versuri.

Muzica copilariei: Mecano – Hijo de la Luna

Pentru cei ce vor sa asculte si versiunea franceza, o pot face aici. Legenda spune asa: o tanara tiganca voia sa fie iubita de un barbat din neamul ei, pentru asta a cerut ajutor Lunei. Aceasta i-a spus ca dorinta ei se va implini pana dimineata insa va trebui sa plateasca un pret, sa-i dea pe primul ei nascut. Femeia s-a invoit, dar a intrebat-o: Luna care nu ai brate, cum ai sa legeni tu copilul?

Luna i-a indeplinit dorinta si tanara tiganca a nascut un copil alb ca luna, ceea ce a dus la mania sotului. Acesta a luat viata iubitei sale si a dus copilul pe un deal. De acolo l-a luat in grija Luna, care atunci cand copilul era vesel ea se rotunjea iar cand acesta plangea se transforma intr-un leagan de lumina si copilul se linistea.

Exista si o versiune in limba germana, dar eu prefer varianta spaniola sau franceza. Iar daca am ajuns aici, am sa lansez si o provocare: stim ca au fost interzise filme precum „Pe aripile vantului” pentru ca …. discriminare. Oare ar trebui interzisa si melodia asta pentru ca uite, e vorba despre un cuplu de tigani? Stim ca ei reprezinta in Spania o mare comunitate, iar acolo nu cred ca se pune asa problema. Au o cultura, au pe Gipsy Kings [ astia sunt de fapt francezi ], asadar despre ce vorbim?

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.