Noutati de la Avocat

Asa cum v-am obisnuit deja, preluam intrebarile puse pe FaceBook pentru avocatul nostru aici si evident le raspundem.

Buna ziua,
Baiatul meu a murit anul acesta, era in proces de partaj cu sotia. Dupa moartea fiului eu cu sotul am devenit succesori. Intre timp s-a dat hotararea definitiva si irevocabila ca 50% din apartamentul fiului ne revine noua si 50% sotiei lui, cu conditia ca noi doi sa-i platim ei 50% ca noi sa ramanem cu apartamentul intreg. Ideea e ca noi nu avem cum sa-i platim jumatatea ei, si ea deja a angajat un executor. De ce nu se poate vinde apartamentul mai intai si sa-i dau ei banii? Daca nu vreau sa fiu executata, pot sa-i donez ei partea mea, cu contract de donatie? Si sa fie in contul a 50% din apartament? Astfel ea va ramane cu apartamentul 100% si eu fara nimic, dar fara sa fiu executata silit.
Multumesc! [Iustina]

Buna ziua. Ma scuzati de deranj, dar am si eu o mare rugaminte la dvs. Macar sa-mi dati un sfat. Va rog frumos.
Sunt agent de politie. Intr-o noapte am executat o actiune cu alt coleg conform dispozitiilor. Am oprit un cetatean ce transporta material lemnos. El avea permis de conducere eliberat de alt stat (Anglia) si camionul era inmatriculat in Anglia. I-am verificat marfa si am constatat ca nu are documente si trebuia sa-l conduc la ocolul silvic sa-l descarc, aflat la 2 km.
Inainte de a pleca am intocmit cu el un proces verbal cu documentele prezentate semnat si de un martor, facand precizarea ca mi-a prezentat permisul de Anglia, ca am incercat sa-l verific, dar nu avem baza de date a permiselor eliberate in alt stat, deci nu a functionat decat sa fac adresa eu ulterior catre punctul de frontiera.
Am inregistrat acest proces verbal urmand sa dau solutie legala in functie de raspunsul celor de la frontiera.
L-am condus cu girofarele la ocol unde pana sa intre, a intrat cu camionul in masina politiei (probabil sa fuga) din cauza ca nu a pastrat distanta fata de masina politiei. Eu nu am incalcat nici o regula de circulatie. M-a lovit din spate.
Au venit comandantii si i-au facut direct dosar penal in urma verificarilor lor pentru ca permisul lui de conducere nu era valid in Romania, ca dansii cunosteau permisele.
Vroiam sa va intreb daca sunt raspunzator de neglijenta in serviciu si sunt pasibil sa platesc eu daunele provocate.??
Va rog frumos, daca puteti sa-mi raspundeti si mie. [Florina]

Poate vrei sa citesti si:

4 comments

 • WebRp

  Alte intrebari pentru Avocat Online

  buna seara…ma scuzati de deranj…am o intrebare…am bagat un proces pt iesire din diviziune…s-au masurat loturile si saptamana trecuta fiind toate partile de acord procesul a ramas in pronuntare pana aici e in regula…dar s-a renuntat la o casa parinteasca in acest proces si s-a depus o hartie pt renuntarea la acea casa,credeti o sa scrie in hotarare?sau sa merg in sala cand e pronuntarea si sa cer sa treaca in hotarare k s-a renuntat l casa parinteasca? [Lavinia]

  Buna ziua am nevoie de ajutoru l dvs Acum 3 ani m-a prins politica conducand farà permis m-am judecat dupa un an petru conducete farà permis si furt de masina desi proprietarul masini a declarat ca nu vrea despagubiri am primit un an cu suspendare si 2 de incercare care cred k se termina pe 26.02.2013 ieri m-a prins din nou politica farà permis cu 0,14 alcool cu 80km/h in localitàte si q Nr rosi espirate la masina as vrea Sa stiu c’è ma asteapta ammenda penala condannare cu suspendare sau inchisoare va rog sa imi dati un raspuns cat mai repete posibil va multumesc anticipat. O zi buna. [Razvan]

 • Iustina – ca urmare a executarii se poate vinde apartamentul, se va plati norei partea ei si Dvs vi se va preda restul de bani. Daca dvs. renuntati la apartament nu primit nimic.

 • Florina – eu din ce spuneti nu vad unde ati gresit si unde ar fi neglijenta

 • Tina

  Buna ziua,am si eu o intrebare:l-am dat pe fostul concubin pentru pensia de intretinere dupa data de 31.10.2013,pe 10 .01.2014 m-am prezentat la tribunal unde s-a hotarat ca fostul concubin sa plateasca pensia de intretinere minorei suma de 159 de lei dupa data de 31.10.2013, el timp de o luna a refuzat sa plateasca iar acum mi a trimis o suma de 150 eu sunt din localitate iar el a pus banii la 27 de km iar eu avand posta la mine in localitate eu nu pot ajunge sa ii ridic, pot avea probleme pentru ca nu am fost sa ii ridic?pot sa mai depun plangere pentru al baga la abandon de familie si pentru ca refuza sa imi plateasca toata suma care s-a strans? ce trebuie sa fac? va multumesc anticipat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.