Noutati de la Google WebMaster Tools

Folosesc de ceva vreme WMT [ Google WebMaster Tools ], dar nu la modul profesionat – din multa lene – si azi am observat ceva: au introdus o chestie noua, care-ti arata performantele site-lui. De obicei primeai asta pe email si tu stergeai si asta era, acum cand vrei sa vezi ce medalie ai luat, dai un click si gata. Asa am aflat de exemplu ca nu stiu ce site din portofoliu a urcat in cautari, ca am avut luna trecuta atatea vizite, etc. Super de fain as zice eu. Nu stiu cand o sa-mi fac curaj sau timp sa incep sa fructific acele informatii.

Noutati de la Google WebMaster Tools

Hai sa va zic cum sa folositi cu cap informatiile din WMT, pentru ca sunt sigur ca multi deja stiti asta, dar poate sunt si unii care nu au incercat. Pai ce-ti afiseaza acolo si merita folosit? Da, ai ghicit – sunt cuvintele cheie si pozitiile lor, traficul estimat, etc. Sa zicem ca esti pe prima pagina la anumnite cautari, deci ai o informatie clara despre cate persoane sunt interesate de subiect zilnic, lunar sau ma rog – pe perioade mai lungi. Dar daca esti pe pagina doi si totusi numarul de cautari este mare, ce faci?

Iti zic eu, te apuci sa sapi pe nsia aia, asa mai urici o pozitie sau doua, iar asta inseamna trafic mai mare, iar asta duce la venituri mai mari. Hai ca ati prins ideea, e simplu si nu ai nevoie de studii superioare ca sa intelegi ca merita sa folosesti informatiile primite gratuit. De obicei nu stii despre ce sa scrii. Uite ca WMT te ajuta sa-ti faci planul pentru urmatoarele luni. Ma intrebi daca fac si eu asta? Printre picaturi, ca asa sunt eu, dau sfatiri dar nu le prea urmez. Pana intr-o zi, cand o sa vad ca asta am de facut, daca vreau sa scot macar banii de vacanta in Maldive.

Google-Search-Console

Poate vrei sa citesti si:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.