Oare cat de rau este sa fii nationalist?

Cand sa stabilesc categoria articolului nici macar nu mi-a trecut prin cap care sa fie, am ales politica desi sunt doar cugetari personale. Aund din ce in ce mai des ca nu este ok sa fii nationalist – adica sa-ti iubesti si sa-ti stimezi natia si trecutul ei. Pe bune? Imediat te compara cu nemtii din WW II, ca si cum ai zice nu e ok sa fii alb, ca esti ca aia rai. Pai da, nemtii aia rai erau albi, deci sa nu fii ca ei, sa fi iasa mai brunet si in niciun caz cu ochi albastri.

Oare cat de rau este sa fii nationalist?

Poti sa fii nationalist si sa fii si darwinist, sau creationist, poti fi catolic sau ortodox, poti fi orice si oriunde, asta e ideea. Toate astea fara sa fii om rau prin definitie. Asta-i si ideea democratiei, sa fii ce vrei si cum vrei, fara sa-i superi pe altii [ aici cu suparatul este o discutie lunga, daca te supara ca eu sunt blon, e treaba ta, nu a mea! ].

Nationalist nu inseamna ca nu esti tolerant cu alte natiuni, ci ca reactionezi de fiecare data cand natiunea ta este atacata. DA, nationalistul vrea o tara a lui si a natiunii din care face parte. O fi asta ceva rau? Nemtii au o tara in care nu mai exista natiunea germana? Sau francezii? DA, in Franta vezi mai multi emigranti decat bastinasi, doar ca emigrantii de azi sunt bastinasii de maine. Asa-i istoria, dupa 500 de ani toti sunt bastinasi – ma refer la descendentii celor de azi peste 500 de ani. Asa a fost din prima zi – doar naivii se mai cred in Europa descendenti genetici ai dacilor, secuilor sau mai stiu eu cui. Iar asta nu conteaza – la noi, la evrei de exemplu conteaza intr-o oarecare masura, dar oricum nu se discuta de genetica nici la ei. Hai sa fm nationalisti si sa iubim natiunea romana – cei ce se simt romani, nu e obligatoriu sa fie 100% din locuitori! Nici macar 50% nu e obligatoriu, dar cu siguranta nu e ceva rau sa fii nationalist!

stema romaniei

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.