Oare cat ne mai jecmaneste statul asta?

Azi am vrut sa vad cam ce bani mi-ar mai ramane in buzunar ca freelancer daca as castiga 1000 de euro pe luna. Daca la minimul pe economie ramai cu 1263 de lei in buzunar, la 1000 de euro, adica la 4761 la cursul de azi, vei ramane cu 585 de euro la final, dupa impozitari. Adica jumatate si putin, sincer nu asta e problema ci ce anume primesti in schimbul acestor taxe. Hai sa facem o socoteala si sa vedem ce aflam.

Oare cat ne mai jecmaneste statul asta?

Trecand peste faptul ca la suma asta in tari precum Germania esti socotit drept sarac si poti cere ajutor material de la guvern [ buget ], la noi trebuie sa dfai din cei 1000 de euro lunar 250 de euro pentru pensie la CAS = 25%, deci intr-un an 3.000 de euro, in 30 de ani dai 90 de mii! Avand in vedere ca speranta de viata in Romania este de 75 de ani, ar trebui sa-ti ajunga acesti bani, ar veni cam 9.000 pe an, adica 750 de euro pentru trai.

Alt calcul ar mai fi cam asa: lunar statul iti ia pentru pensie si sanatate cam 415 euro pe luna, adica aproximativ 5.000 de euro anual, in 30 de ani se strang 150.000 de euro! Cred ca astia iti ajung cu prisosinta sa traiesti si sa mai dai la medic pentru o aspirina. Statul te jecmaneste cu 43% din venit ca sa-ti spuna ca daca ai o luna neplatita la sanatate esti neasigurat? Pe bune? Chiar si daca nu ai beneficiat niciodata de asistenta medicala? Cat despre pensie, sa fim seriosi, mai bine te faci paralamentar un mandat si esti asigurat pe viata!

Salarii

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.