Oare merita 10.000 de euro un site?

Ca sa nu vorbesc din inchipuiri, iau un site care din 2014 pana azi a trecut binisor de 10.000 de euro venit doar din AdSense. Asta fiind perioada de la achizitionarea domeniului si pana azi, deci in primii ani veniturile au fost mici de tot! Cea mai mare suma incasata intr-o luna a fost de 575 de euro, evident ca daca ai inmulti cu 12 ar da 6.900 de euro intr-un an. Suma reala este insa 4.974 pe 2018, deci in mai putin de trei ani recuperezi cei 10.000 de euro [ de fapt ar fi doi si cateva luni ]. Calculul mi se pare extraordinar de corect, ba chiar as zice ca pretul echitabil ar fi de 20.000 de euro, adica cam echivalentul veniturilor pe cinci ani.

Oare merita 10.000 de euro un site?

Daca de exemplu site-ul respectiv ar mai avea si un nume bun, ce poate fi considerat un brand, valoarea sa ar trebui sa se dubleze, deci sa zicem 40.000 de euro! NU este cazul e4RO, care desi are sa zicem asa, un nume scurt si cat de cat usor de retinut, nu cred ca ar deveni brand prea usor. Va dati seama cum era daca aveam 10 astfel de site-uri in portofoliu? Adica sa am un venit de 50.000 de euro pe an, sau 4000 pe luna? Culmea este ca nu era asa de greu daca stiam ce stiu azi acum 4 ani!

Cred ca daca zici unor incepatori ca un site se poate vinde cu 10.000 de euro, maine se apuca de scris in nestire, doar – doar, vor reusi performanta. Culmea este ca unora le-ar putea reusi isprava, pentru ca nu este nici absurd si nici imposibil. Am auzit ca sunt bloggeri care scot lejer cateva mii de euro pe luna, ba sunt si vloggeri cica!

Câștiguri din blogging

Oare merita 10.000 de euro un site?

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.