Oare sa-mi iau trotineta sau bicicleta?

De cand cu statul asta acasa in mod excesiv mi-au trecut prin cap tot felul de idei, una ar fi sa-mi iau o trotineta electrica, bazat fiind pe promisiunile de a face loc pe carosabil si acestor mijloace moderne de transport. Una din probleme este insa autonomia. Am vazut una chiar interesanta la Dragos Schiopu, un coleg de pe forumul SeoPedia ce sta la Baicoi. Ziceam mai devreme ca nu ma prea coafeaza o autonomie de 10 – 12 km, mai ales ca timpul de incarcare este destul de mare. Unde sa te duci de exemplu in Bucuresti cu trotineta, daca numai dus ai de facut sa zicem, 8 – 9 km.

Oare sa-mi iau trotineta sau bicicleta?

La categoria inconveniente la trotineta este si greutatea suportata, eu am 98 de kilograme si 188 cm. Da, cam multe kilograme atat pentru sanatate cat si pentru trotineta. Imbracat ajung lejer la 100 de kilograme, nu mai zic daca am la mine laptopul. Am de ales, fie slabesc fie renunt la visul de a cumpara o trotineta electrica. Chiar ma intreb de ce ai da o caruta de bani pe o astfel de jucarie. Daca esti tanar, alergi, dai din picioare – asa faceam eu cand eram mic – asta era acum 50 de ani.

Deci cu o autonomie sub 30 de kilometri, nu cred ca merita sa iti iei o trotineta electrica, sau ma rog, nu merita sa mergi cu ea mereu cu motorul pornit. O bicicleta este mai rentabila, chiar si electrica sa fie ea. Doar ca aia e grea, nu mai zic de parcare – astia ti-o salta una – doua, cand te intorci plangi cu vorbe [ sau lacrimi! ]. Pe de alta parte, parca e mai lejer sa mergi cu trotineta sau bicicleta pe distante scurte – de ce nu un scuter? Am avut unul si ma declar multumit de performante [ la scuter ma refer! ]. Daca nu-l vindea Alex pe degeaba, azi ma plimbam cu el.

Cu bicicleta

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.