Orange Money versus George BCR

De ceva vreme cei de la BCR l-au introdus pe George, asistentul virtual si cardul aferent. Sincer sa fiu eram mai fericit cu internet banking-ul ala clasic, dar asta este o alta poveste. Important este acum sa vedem ce avantaje Orange Money, sau daca are fata de George de la BCR. Petru saraci o spun de la inceput,  degeaba ai card daca e gol, asa ca articolul se adreseaza in general celor ce dispun de ceva finante, un minim de 1000 de euro lunar venit fiind un plafon de la care poti sa te gandesti la ce fel de servicii financiare ai de gand sa folosesti.

Orange Money versus George BCR

Fara sa fi probat inca, se vorbeste prin targ ca Orange Money are comision zero la retragerile de numerar oriunde in lume, eu as zice mersi sa fie oriunde in Romania. Adica nu mai caut ca disperatul un bancomat BCR prin sate si comune, orase mici sau chiar in Bucuresti. Ma opresc la primul, dau banii jos de pe card direct in buzunar si merg ca boierul la shopping. Un avantaj cert este insa plata cu telefonul mobil, adica plati NFC – cu mentiunea ca trebuie sa ai un astfel de telefon [ cine nu are in 2020? ].

Pana acum sa zicem ca avem scor egal, pentru ca ce poti face cu Orange Money faci si cu Georege la BCR. Mai putin scosul de numerar de la orice bancomat fara comision! Nu discutam de cursul valutar inca pentru ca am vazut care-i treaba cu Orange Money versus Revolut, unde castiga evident cardul virtual. O alta parte cu minus la cei de la Orange este indisponibilitatea unui serviciu web, adica nu poti folosi si PC-ul, esti legat doar de mobil [ cred ca si tableta! ]. Oricum eu folosesc George de pe tableta doar ca sa verific soldul, nu mai stau sa introduc user-ul, folosesc doar codul generat de eToken.

Dezavantaje Orange Money

Stiu ca toti suntem azi foarte comozi, asa ca in cazul in care mai trebuie sa instalezi inca o aplicatie, Orange Pay in cazul nostru, alt cont alte parole, etc. devine putin atipic pentru un tip obisnuit sa faca totul cat mai simplu. Daca e sa zic iarasi de minusuri, nu prea imi place sa scanez CI-ul, mai ales daca nu-l am [ sunt rezident in alta tara, am doar pasaport! ]. Banuiesc ca te rezolvi la un partener Orange sau direct la ei intr-un shop.

Dezavantaje George BCR: aici de fapt sunt dezavantajele unui cont la BCR – comisioane mari, unele peste altele, si cam asta e. Plus cursul ala infernal de prost, ai zice ca te jecmanesc la drumul mare! deci daca nu ai cont la ei, nu ai nici aplicatie si ramai la Orange Money, care merge culmea, cu orice banca ai avea. Plus ca poti primi si salariul la ei.

Avantaje Orage Money

Aici ce sa zic? Imi place chestia aia cu cashback, chestia chiar merge si nu va zic ce bucuros eram cand vedeam ca am ceva maruntis inapoi pe card. Asta in ideea ca puteam merge cu banii in portofel la acelasi magazin, dar nu primeam nimic inapoi – ma to intrebau daca am card de fidelitate. Iar asta merge la orice tranzactie, asa ca te stimuleaza sa-ti lasi banii pe card, eu oricum o fac ca sa platesc facturile, mai ales acum pe perioada de pandemie!

Un avantaj il consider si faptul ca ai IBAN romanesc, deci primesti linistit banii in cont. Nu am verificat si nici nu am cum, incat timp intra banii platiti de terti – aici ar castiga putin BCR-ul pentru ca la George ai contul fizic in spate, merge omul si depune numerar daca nu are internet banking, la Orage Money e deja cam greu sa primesti microplati sa zicem, dar asta e.

Orange Money

Orange Money versus George BCR

Poate vrei sa citesti si:

2 comments

  • La Orange Money ca sa fie gratis trebuie sa incasezi lunar minim 500 de lei, plus doua plati cu cardul. La cel Platinum va trebui sa platesi lunar 40 de lei, ceea ce nu e chiar ieftin. Plus ca daca nu ai abonament la Orange pentru cartela prepay va trebui sa mergi intr-un magazin Orange ca sa finalizezi activarea.

  • Ramona Georgescu

    Eu folosesc cardul de la BCR, nu vreau sa fiu legata de cartela de la Orange [ am prepay ], oricand pot trece la alt operator, pot ramane fara numarul de telefon, etc. Nu mai zic ca daca plec din tara, tot mai bine e sa am un card normal, avantajele Orange Money sunt mici pentru un om obisnuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.