Orasele Romaniei

Romania are in prezent 319 orase, cu 54 mai multe decat erau inregistrate in 2002. Unele recunosc ca nu inteleg pe ce criterii au primit statutul de oras, cum ar fi Isaccea, din judetul Tulcea. Insa nu eu sunt cel ce judeca de fapt acest lucru, desi ca sa ma intelegetui bine, pe vremea cand eram profesor la Isaccea, ceream periodic sporul de „tara” de la directoare, uitand ca de fapt este oras. O faceam involuntar, remarcand de fiecare data ca numai a oras nu seamana respectiva localilitate.

Din ceea ce stiam eu, cel mai vechi oras din Romania este constanta, atestat din anul 260 iHr, insa sunt si voci care spun ca cel mai vechi oras din Transilvania dateaza din anul 4.200 i.Hr, adica mai vechi decat piramidele din Egipt. Acest oras se gaseste pe cuprinsul localitatii Turdas din Hunedoara, est eun oras in adevaratul sens al cuvantului, avand cartiere distincte ce se intind pe o suprafata de 100 de hectare. Fortificatiile orasului ne dau dreptul sa credem ca era o asezare foarte importanta si bine organizata.

Prin urmare va invit la concurs, mai ales ca si site-ul Comunicate.info este de parere ca acesta merita luat in serios, promovand in mod gratuit proiectul iRomana.

Turdas - judetul Hunedoara

Turdas – judetul Hunedoara

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.