Paparuda – Definitie

Am reusit astazi sa ascult melodia paparuda cantata de trupa Phoenix, asa mi-am reamintit de anii 80, cand mergeam impreuna cu prietenii la concerte, dar din pacate melodiile cantate de Nicu Covaci erau interzise. Norocul mei a facut sa pot participa imediat dupa revolutie la doua concerte Phoenix, unul la Timisoara si unul la Constanta. A fost minunat, am cumpart discul Cantofabule, primul lor dublu LP.

Pentru mine definitia Paparudei este melodia trupei indragite, care desi nu aduce ploaia, aduce bucurie in inima celor ce o asculta. Revenind la discul meu, cel pe care l-am cumpart in 1975 pe vinil si in 1992 pe CD, nu stiu daca ati ascultat Invocatie, Norocul Inorogului sau Vasiliscul si Aspida, dar va recomand sa o faceti. Eu sunt inebunit dupa sonoritatile folk – rock ale celei mai indragite trupe din Romania.

Evident ca am putea spune cate ceva despre Compact, rupt din pacate in doua, dar Paul Ciuci, care si-a inceput la 9 ani munca de artist, sau albumul ce continea minunatele melodii: Cantec Pentru prieteni, O noapte si o zi, Da-mi o veste si Un alt inceput vor ramane vesnic in inima generatiei in blugi.

Sa mai amintesc de Rosu si Negru cu regretatul Liviu Tudan, sau Holograf care ma facea sa intrerup orice activitate cand la radio auzeam Umbre pe Cer. Va fac o dedicatie oferita de GABRIEL COTABITA la Holograf.

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.