Pensie alimentara, abandon de familie – jurspridenta

Multa lume a intrebat cat si cum se plateste pentru ca nu vrei sa achisi pensia de intretinere a minorului, pensia alimentara cum se mai numeste ea. Precum vedeti amenda penala este de 10 lei pe zi, la un numar de 180 de zile restanta la plata! Asta inseamna ca daca aveti deja o decizie de plata a unei pensii alimentare si nu o primiti, la maxim trei luni de intarziere puteti merge in instanta si cereti-va drepturile.

Condamna pe inculpatul KERESSZEGI LASZLO EDUARD, cetatean român, cu antecedente penale la 1.800 lei amenda penala reprezentând 180 de zile amenda cu un cuantum de 10 lei/zi, pentru savârsirea infractiunii de abandon de familie.

Daca faptul ca tatal ( sau dupa caz ) mama copilului nu platesc pensia alimentara pentru minor – sau major aflat in intretinere pana la varsta de 26 de ani, el (ea) poate fi pedepsita penal cu inchisoare sau amenda. Daca nu va este jale de persoana, mergeti in instanta si ceret-va drepturile legale!

Asa cum se vede din exemplul dat Keresszegi Laszlo Eduard a fost obligat sa achite o suma importanta ca amenda, acesti bani nu ii primeste minorul, ci statul roman! Pensia alimentara se stabileste in functie de salariu – sau venituri – si numarul de persoane aflate in intretinere. Gasiti la noi pe site toate detaliile despre cum se calculeaza, nu o sa mai postam si aici, doar faptul ca se ia de la 1/4 la 1/2 din veniturile nete constante, iar pentru cei fara serviciu din salariul minim pe economie.

Poate vrei sa citesti si:

4 comments

 • Keresszegi Eduard

  Dacă tot am de ales , prefer să finanțez statul român nu o tută ce condiționează relațiile mele cu copilul meu în funcție de „contribuție”.

 • Diana

  Copilul nu traieste cu aer sau doar cu bani.Are nevoie si de multa iubire din partea ambilor parinti.În sufletul sau de copil,nu calculeaza valoarea banilor …ce sa faci? Asa aratati voi ca sunteti barbati..

 • Roxana

  Dar de ce nu spuneti si de varianta o luna plateste una nu, atunci nu se mai numeste abandon de familie ca plateste. Si legea asta e facuta sa fie acolo. Stiu o persoana care plateste cand vrea,dar are grija sa nu depaseasca acele 3 luni ca a fost informat ca poate face asta. Asa ca nu ai cum sa ii pui sa plateasca.

  • Ro

   Pe termen lung DA, poate sa pacaleasca cu pensia alimnetara, insa in 6 -12 luni cele trei luni sunt cumulative. Tertipuri sunt multe, de la a plati mai putin dar a plati totusi ca sa nu fie rea credinta si multe altele. Pe de alta parte nici nu poti sa ceri de unde nu e [ incluziv dragoste de parinte, cand ceri custodia nu te bazezi pe celalalt ci pe propriile forte, ajutorul celui de-al doilea parinte fiind de fapt si contributia sa la cresterea si educarea minorului ].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.