Pensionar sau investitor

Am citit pe blogul lui Cetin ca varianta ta la o batranete [ pensie ] fericita este sa investesti intr-un fond index [ habar nu am ce-i aia si nici nu o sa caut in urmatoarele 48 de ore! ], deci sa investesti cam 700 de euro pe luna, timp de 25 de ani si uite asa o sa ai cam juma de milion de euro la 50 de ani. Iar jumatatea asta de milion o sa-ti asigure un trai decent la pensie, fara sa mai astepti banii de la stat. Parerea mea? Iar am dat de ceausisme, adica strange ca furnica bani toata viata ca sa ai ce papa la batranete.

Pensionar sau investitor

Ce fac capitalistii ca sa aiba o batranete linistita? O afacere, iti zic eu! Adica pui pe picioare ceva ce va merge si peste 50 de ani, altfel stai linistit cu pensia de la stat [ cat o fi ea, ca aici sunt incurcate itele la noi in Romania ]. Unde greseste Sorin [ autorul de pe blogul lui Cetin ]? Pai pleaca de la premiza ca esti deja un smecher la o multinatioanala si uite asa, castigi in jur de 20.000 de euro pe an! Din care economisesti evident 700 pentru planul secret de pensionare! Aha, deci eu care castig ipotetic 1000 de euro pe luna, pun la ciorap 700 si traiesc fericit [ cu chirie sau credit ipotecar ] din aia 300?

Sorin al meu a uita sa spuna ca majoritatea romanilor au salariul ala minim pe economie, care abia le ajunge sa treaca de la luna la luna, cu mancare cand se poate, cu chirii enorme si cu preturi care cresc de la luna la luna [ Romania a depasit la cresterile de preturi tot mapamondul! ].

Asadar in loc sa investesti tu intr-un fond index, nu mai bine pui la punct propria afacere? De ce? Pai pentru ca aia produce luna de luna  an de an si ramane mostenire. Planul meu de pensionare? Un set de site-uri care sa produca din trafic aia 1000 de euro pe luna. Punct. A, puteam sa fac o goserie, niste sere la casa mea de la tara, dar am ales varianta asta online, ca mi se potriveste mai bine. Tu poti incepe ce afacere vrei, pana la urma ideea e sa faci ceva pentru viitorul tau.

Opina mea despre munca la patron/stat? Pai ar fi cam asa: Catran si Tureac sunt doi colegi de-ai mei, ambii au ales sa se faca militieni, azi sunt pensionari de la Politia Romana, au cam 5.000 de lei pensie. Parca nu erau, zic eu! Daca nu ai chef sa fii militian, primar, etc. atunci fii patron, asta e. Incerci si poate reusesti si tu sa faci ce-ti place, iar de pensie nu ai nevoie! A, e cam greu sa ramai „online” mereu, dar asta e viata, nu toti supravietuiesc in salbatia urbana. Mai ramane emigrarea, o pensie dintr-un stat civilizat. A, mai e varul Iulian, asta sta in Iasi si si-a facut in curte un imobil cu patru apartamente, pe care zice ca le da cu chirie. Asta dupa 20 de ani de munca in Austria. Suna si asta destul de bine!

bani la borcan

Poate vrei sa citesti si:

2 comments

  • Bianca

    Este o alegerea frumoasa sa-ti creezi propria afacere dar si una riscanta in acelasi timp. Trebuie facuta cu cap.

    • Ro

      Totul trebuie facut cu cap in viata. A avea propria afacere nu inseamna sa ai mereu succes din prima zi, dar cu munca, si invatand de la altii si/sau din propriile greselei, evoluezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.