Penultima zi de izolare

Am avut eu bafta asta sa ma reintorc in Molodva pe o data la care mai bine stateam acasa, in concediu. Ma bazam ce-i drept pe scrisoarea medicala in care scria ca nu am COVID. Nu mi-a folosit la nimic, odata ajuns la vama am priit o hartie unde am completat ca nu am luat contact cu nimeni, ca nu am febra, etc. cu socpul de a merge direct 14 zile la izolare. Am mai spus ca masura a fost total aiurea, avand in vedere ca restul familiei care locuia cu mine avea dreptul la libera circulatie. Asadar numai eu, fraierul am stat si mai am de sta o zi la umbra.

Penultima zi de izolare

Nu ma plang prea mult ca am stat in casa, asa nu am fost obligat sa merg la piata, sa o duc pe sotie pe unde mai avea ea drum, dar nici bine nu mi-a fost sa stau inchis in „arest la domiciliu” 14 zile [ mai am una sa fie norma completa, dar asta e – duminica ma sui la volan si nu mai vin acasa o luna! ]. Glumesc, evident ca nu ma duc nicaieri cand afara sunt 40 de grade.

S-a dus pe copca concediul meu, jumatate din cauza pandemiei si jumatate din cauza temperaturilor de nesuportat. DA, in masina am aer conditionat, in casa NU – asa am ales noi, ca mai bine stam si rabdam, decat sa ne „racorim” cu aparate mai mult sau mai putin sigure. Am beneficiat de aportul lor in Dubai, unde evident nu poti supravietui fara aer conditionat, dar la noi – desi e caniciula – rezistam eroic.

Mai scapam de COVID in 2020? NU, mai ales ca am citit ca un ucrainian s-a imbolnavit de COVID a treia oara din martie si pana azi. In plus lumea s-a saturat sa stea izolata, o sa lasa garda jos, asa ca numarul de imbolnaviri va creste si mai mult. Noroc ca de acum circulam dupa regula cine are mai multe cazuri, nu dupa numarul lor. Asa ca daca ne mentinem la nivelul tarilor din jur, ne mai miscam cumva.

Cum m-a afectat pe mine pandemia? Pai in primul rand am anulat vacanta la tara, nu plecam eu in martie, dar precis undeva prin mai ma duceam. Asa ca am stat acasa, doar ca o deplasare in interes de serviciu m-a adus in carantina. Macar incasarile din iulie au fost mari, cu doar 2% mai mici decat planificasem.

COVID 19 Romania

Penultima zi de izolare

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.