Petro Porosenko cedeaza Ucraina unui actor

Actorul de comedie Volodimir Zelenski este pro rus, este evident. Uite ca tot el il scoate din joc pe vechiul presedinte ucrainian Petro Porosenko. Mai sunt cateva ore si se inchid urnele, maine probabil vom afla rezultatele preliminare, care teoretic sunt si cele finale. Ce va insemna asta pentru Ucraina? Probabil o apropiere la nivel inalt fata de Rusia, iar daca apropierea va fi prea mare, evident lupte de strada, iar de aici poate urma orice scenariu. Se pare ca manipularea actorului a mers, s-au luptat mai intai pe scena, acum pe scena politica.

Petro Porosenko cedeaza Ucraina unui actor

Culmea este ca desi Porosenko avea ceva sanse, se pare ca Zelenski are la aceasta ora peste 70% din voturi – Exit Poll. doar in vestul tarii fostul presedinte a avut ceva sanse, in rest a fost depasit de actor. Pe mine ma intereseaza insa ce va fi cu Romania, va continua politica nu tocmai onesta fata de noi a ucrainienilor, sau din potriva se vor imbunatati relatiile. Eu zic ca nu va fi bine, pentru ca in opinia lui Volodimir Zelenski nu sunt rusi implicati in Dombas, cat despre Crimeea nici macar nu are curajul la o opinie.

In fine, politicienii vin si trec, ceea ce mi se pare de consemnat in cazul Ucrainei este faptul ca alegerile nu sunt trucate in marea lor majoritate, altfel nu vad cum putea pierde Porosenko cand avea toate atuurile in mana? De ce a pierdut desi putea castiga? Pai din cauza coruptiei si a lipsei de rezultate in lupta cu Rusia. A, ca nici urmatorul nu va face mai mult, asta este de fapt democratia, sa schimbi un smecher cu altul. Ucraina a prins SUA din urma la capitolul actori sef de stat.

Alegeri Ucraina

Petro Porosenko cedeaza Ucraina unui actor

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.