Pistruiatul sau viata lui Costel Baloiu

Cine nu a auzit de Pistruiatul pe numele sau Costel Baloiu? Probabil cei mai tineri, asa ca pentru restul o sa povestesc aici despre baiatul asta. Costel Baloiu a jucat rului Pistruiatului in serialul cu acelasi nume pe vremea comunistilor, apoi a mai fost chemat de cateva ori pe platourile de filmare, si cam asta a fost tot. Cand a fost lansat serialul la TVR eu aveam 8 ani, asa ca prima lectie de istorie ca fost cu baiatul asta. Oricum nu-i agream eu pe comunisti, nu stiu de ce, poate pentru ca Sergiu Niciolaescu nu era si el comunist.

Pistruiatul sau viata lui Costel Baloiu

Costel Baloiu zice ca nu prea l-a avut la inima Nicolaescu, dar in 1974 l-a luat in Nemuritorii, un rol mic – Mihaita, baiatul lui Mohor. A urmat o colaborare cu Francisc Munteanu in Roscovanul, apoi iar Sergiu Nicolaescu in Pentru Patrie, unde a jucat rolul fratelui lui Penes – bun rol zic eu. Cat de putin l-a apreciat Nicolaescu – asa zice Costel Baloiu, l-a luat iar in filmul Noi, cei din linia întâi si cariera sa s-a incheiat in 1993.

Costel Baloiu a fugit in Italia cu echipa de fotbal, dar s-a intors acasa dupa 11 luni, mare greseala. Norocul lui ca dupa isprava din 1987 a urmat Revolutia si uite ca a scapat de Securitate si de persecutii. Nu s-a mai acomodat, a devenit sofer si cu asta va iesi la pensie. Nu e rau nici asa, desi unii mai rautaciosi vor ziced ca si-a ratat viata. A mai fost si cazul lui Gavroche de Romania, Florin Vieru. Da, pustiul ala de a ajuns la TV in toata lumea, cu steagul gaurit. A aparut chiar si in Paris Match, dar s-a terminat repede istoria sa.

Mai trista ca povestea lui Costel Baloiu este cea a compozitorul Imnului Golanilor, Cristian Paturca, care a si murit in saracie. Asadar se poate si mai rau. Eroul nostru a fost insurat de trei ori, mai intai in armata, casnicie cu o minora de care s-a despartit rapid, apoi inca o casatorie de cativa ani, total nereusita spune Pistruiatul, iar de peste 30 de ani o duce bine cu a treia sotie.

Costel Baloiu

Pistruiatul sau viata lui Costel Baloiu

Poate vrei sa citesti si:

  • Nu sunt noutati la acest subiect

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.