Prerie versus preerie sau preierie

Am fost intrebati cum se spune corect: prerie, preerie sau preierie, iar noi am si barat formele incorecte, ca sa va fie mai usor. Limba romana poate fi de multe ori inselatoare, am dat deja exemplul cu erbivor, unde i-ul se aude dar nu se scrie, in cazul de fata vand vine vorba de locul unde isi duceau americanii vitele, spunem corect prerie. La noi un Europa i se mai spune stepa, deci ati inteles despre ce vorbim si cum scriem corect.

Prerie sau preerie sau preierie

Banuiesc ca de acum veti scrie corect prerie, nu veti alege variantele gresite, cum ar fi preerie sau si mai rau, preierie. Nu e o rusine sa nu stii, e rusinsos sa nu cauti sa inveti. Acum ca am lamurit problema sa vedem ce mai vor romanii sa invete. Am primit zeci de intrebari legate de cum scriem corect in limba romana, gasiti cele mai noi intrebari si raspunsuri la categoria gramatica limbii romane. Nu spunem ca si noi nu gresim destul de des, mai ales in scris, de la tastatura. Dar trebuie sa ne autocenzuram, sa verificam de doua ori inainte sa publicam un text, pentru a nu face greseli.

In prerie iarba creste destul de inalta, fiind o adevarata mana cereasca pentru erbivore! Mai tineti minte ca nu se spune ierbivor? Hai ca avem deja doua subiecte abordate, desi pe acesta din urma l-am tratat cu ceva vreme in urma. Sa aveti o zi frumoasa si mai ales sa nu faceti greseli – recomand jocul WoW, unde veti fi nevoiti sa faceti cuvinte diferite din litere.

 

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.