Probleme website-uri la gazduirea shared

Am inceput si eu sa vad ca odata cu crestera numarului de vizitatori incep si problemle, iata de ce o sa va invit la o discutie despre optimizarea pachetului de site-uri si evident gasirea unor solutii low cost pentru a gestiona cat mai bine parcul de domenii din portofoliu. Iata care sunt principalele resurse de care ai nevoie pentru a avea site-urile sus si in forma buna.

CPU Usage

Daca ai ajuns la 100% din resursele procesorului, site-ul tau nu mai merge, deci ai o problema, pe care trebuie sa o gasesti: ce anume consuma CPU, in afara de trafic.

Virtual Memory Usage

De obicei mai greu de depasit, aceasta resursa este de fapt memoria alocata pentru tine de hostul la care iti gazduiesti domeniile.

Input/Output Usage

Atingerea limitei la I/O am inteles ca este de obicei legata de „database dumps”, adica ai sanse sa ai parte de un atac de la „baietii veseli”.

Entry Processes

Adica numarul de procese deschise in acelasi timp, iar din cele citite de mine ai cam avea dretul la destul de putine pe un hosting shared, asta ar insemna un maxim de 5700 de unici pe zi, insa distribuiti uniform, iar daca traficul tau e din romania sa zicem ai insemna un maxim de 3800 de unici pe zi, astfel incat sa nu depasesti limita de vizitatori pe 15 secunde, cat este un porces deschis pe un server Linux.

Cam asta am gasit eu, sa vedem ce stiti si voi si sa tragem apoi concluziile!

Un grafic "normal" al resurselor la hosting

Un grafic „normal” al resurselor la hosting

Poate vrei sa citesti si:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.