Protestele din Franta mai ceva ca cele de la Bucuresti

Nu stiu de ce dar mi se pare ca ne intoarcem prin anii ’70 cand vedeam filmari in SUA, UK sau Franta unde manifestantii pacifisti erau goniti cu tunuri de apa sau mai rau. Cand manifestam in Romania sare repede Bruxelles-ul sa ne zica ca am sarit calul, dar cand il sar ei? Sa ne intelegem bine, nu zic ca la noi a fost OK, zic ca la ei e ca la noi 0 adica cu este oK cum actioneaza politia.

Protestele din Franta mai ceva ca cele de la Bucuresti

De 1000 de ori m-am intrebat de ce sar politaii pe tine si-ti sucesc mainile la spate, de ce te pun pe jos si iti rup mainile, etc. Adica nu merge cu frumosul? Iar aici ma refer in special cand o dau in bara, cand fac descinderi la adrese gresite! Pai de ce sa sufar eu degeaba? A, la noi e pe invers, decat sa nu bati bine un vinovat mai bine altoiesti cativa nevinovati in plus!

Ce zic oficialii francezi cand sunt luati la intrebari? Pai ca asa e cand se organizeaza manifestatii care nu sunt bine gestionate de organziatori. Am prins ideea, deci de vina e tot ala care protesteaza, indifrent cine-l arde pe spinare cu bastonul! Ce usor este sa zici ca PSD-istii sunt asa si pe dincolo – ma refer de cei de la Bruxelles, evident – iar cand se intampla la astia mai civilizati in ograda sa te faci ca ploua! Hai ca am scris si primul articol politic cu expresii populare – jargon!

Proteste în Franța

Protestele din Franța mai ceva ca cele de la București

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.