Reactionez la clipul lui Răzvan Bălănescu legat de riscuri

Am urmarit clipurile despre antreprenoriat si investitii ale lui Răzvan Bălănescu si am zis sa comentez unul aici. Unele chestii mi se par banalitati, altele mi se patre ca nu se adreseaza publicului larg. DA, nu tinem toti banii intr-un singur cos, dar ce ne sfatuieste Răzvan? Sa punem 30% in imobiliare, deci ar trebui sa avem de investit – daca ne luam dupa apartamentul luat de el [ 46.000 EURO ] – cam 154.000 de euro. Daca ai banii astia doar pentru investitii, probabil ca nu esti un tanar la inceput de drum. Un calcul simplu, sa presupunem ca strangi 1000 de euro pe luna, ti-ar trebui cam 13 ani de strans bani. Asta daca ai de unde sa pui aia 1000 de euro deoparte luna de luna.

Reactionez la clipul lui Razvan Balanescu – riscuri

Nu zic ca Razvan Balanescu nu da sfaturi bune, doar ca eu as investi intr-o afacere in loc sa iau aur. Adica ma gandesc bine si decid: angajat pana la pensie sau antreprenor? Daca aleg prima optiune, atunci incep intr-adevar sa investesc in orice chestie care aduce venit. Intai mai putin, apoi mai mult si tot asa, pana la pensie. Asta daca ai un venit care sa-ti permita sa investesti, daca nu – va trebui sa investesti in tine si in viitoarea ta cariera.

El ne da exemplu cu aurul, eu as veni cu Bitcoin – sa fi investit in martie, acum erai milionar. E usor sa calculezi cum ar fi fost, dar mai greu e sa stii ce te asteapta in timp. Eu de exemplu ies mereu in gaura la schimbul valutar, cand ma decid sa cumpar iau scump, cand am nevoie de bani si schimb, iar pierd ca pretul e mic. Nu de fiecare data, dar pe termen lung ies cam pe zero. Asa ca da, ai dreptate Razvane, daca ai un buget de risc, merge treaba. Doar ca la multi e mai altfel, ai mereu probleme, ba de sanatate, ba se strica masina cand ti-e lumea mai draga, ba nu vrei sa renunti la confort.

DA, daca faci rabat la nivelul de trai, deja poti sa strangi bani. Pentru ca evident decat sa dai 11.000 de euro pe dinti, mai bine stai stirb si iei aur. Sau ma rog, faci o lucrare mai ieftina, dar deja e o alta discutie aici. Oricum, a investi e ceva super ok. E singura metoda de a face bani! La final spune: daca ai un morman de bani pe masa. Pai aia e, cum ajungi sa ai mormanul ala, ca de acolo e mai usor. Cu cat mormanul e mai mare, cu atat e mai usor sa-l sporesti. Degeaba ai tu randament de 50% si pleci de la un leu. Cu un leu jumate nu faci nimic, decat daca ai creste zi de zi, doar ca afacerile nu sunt liniare la inceput, nu merg dupa matematica aia din clasa a 4-a. Revin.

risc

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.