Religia lui Bendeac

Am aflat si eu ca Mihai Bndeac a reuntat la religia ortodoxa, ca si cum ai zice ca a renunta la unul din numele sale – nume coplet: Mihai Valentin Bendeac. Sincer eu as fi renuntat de mult la Valentin asta, nu are efectiv moaca pentru el. A, Mihai e mult mai bun si se lega bine cu religia sa veche. Acum ce a rams din el, doar Bendeac [ oare inseamna ceva, ati verificat in DEX? ]. Ca idee in dictionar gasim endec – e ceva legat de plante si numarul de stamine – adica partea barbateasca a florilor.

Religia lui Bendeac

Pentru cine nu stie, Mihai [ Valentin ] Bendeac sufera de depresie – mai exact una din bolile sale, pentru ca mai are chestia aia cu laba piciorului, etc. – asa ca a zis el ca si-a gasit religia. Una imaginara evident, ca el traieste in lumea lui, a lui si a altora ca el. Hai ca nu ati inteles nimic, nu-i asa? Prin urmare sa va raspund la o intrebare pusa des de necredinciosi. Ce a fost la inceput. Pai la inceputul ala pe care-l cautam noi a fost infinitul. Atat!

Acum este clar de ce se extinde universul si e infinit? Daca nu o lasam pe altadata, ca azi vorbim despre Mihai Bendeac, depresivul. Astia de sufera de depresie rad mult, asa o fi ajuns si el la iUmor, sa se vindece sau sa fie el insusi. Unii au zis ca e o chestie legata cu empatia – adica sa fim mai empatici, cand cineva are o durere, o bucurie sau mai stiu eu ce stare, hop si noi interactionam divin cu el. Pe bune? Da, sunt ceva mai plangacios de cand am depasit 50 de ani, dar atat. In rest sunt ca si pana acum, ascult povestile, le trec prin filtrul personal si actionez in consecinta. Bendeac e empatic – de ce nu simpatic?

Religia lui Bendeac

Religia lui Bendeac afișată pe FaceBook – empatismul

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.