Revolut, noua gaselnita a romanilor

Sa fim intelesi de la inceput, nu zic ca nu e ok sa ai un card Revolut, ba cred ca e perfect daca pleci des in afara tarii si te-ai saturat sa pierzi la schimbul valutar. Problema mea e in Republica Molodva, unde pierzi enorm cand vrei sa folosesti leii romanesti. Leul moldovenesc e mai tare ca francul elvetian, sau ma rog, leul nostru e cea mai slaba valuta posibila! Asa ca daca ar merge sa-mi fac un card Revolut in Moldova – sau ma rog sa-l folosesc pe cel din Romania, ar fi super OK.

Revolut, noua gaselnita a romanilor

Cardurile Revolut au fost „inventate” de doi rusi din UK, iar faptul ca schimba valutele la cursuri apropiate de cele ale bancilor nationale l-a facut destul de atractiv. Anul trecut numarul celor care aveau un card Revolut ajunsese la 2 milioane, anul acesta deja un milion de romani si-au facut cont pe Revolut. Am mai scris despre acest card, nu ma mai repet – de ce nu am sau de ce mi-as face unul.

Faptul ca Revolut are un sediu in Bucuresti spune multe despre piata roamneasca, iar eu le dau sanse mari de a evolua. Atata timp cat bancile isi cam bat joc de romani, orice varianta de a le ocoli pare buna. Singura tara care depaseste Romania la numarul de carduri Revolut este Marea Britanie, dar sa nu uitam ca englezii sunt cam 66 de milioane, adica cu aproape 50 de milioane mai multi ca noi!

Ce nu este Revolut? Ei bine, nu este un cont bancar in adevaratul sens al cuvantului, adica ai nevoie de alt cont, in Romania eventual poate fi in lei dar merge si in orice valuta. As prefera in lei pentru ca nu-i asa, in Romania nu prea ai unde sa scoti euro sau dolari la ATM. Ar merge si in Euro, in ideea ca iti mai creste putin valoarea economiilor, mai ales daca primesti leafa in EURO. Sa nu uitam ca se estimeaza ca dupa 1 ianuarie sa avem 5 lei la un euro, deci 10 bani in plus nu strica nimanui.

Tari care accepta cardul Revolut? Din pacate Moldova nu este il aceasta lista, fiind acceptate momentan pentru suport doar tarile din Spațiul Economic European (SEE). Asta inseamna ca doar in aceste tari poti sa-ti deschizi un cont si sa primesti cardul. El poat efi folosit aproape oriunde in lume! Asadar poti folosi cardul Revolut in Republica Moldova, dar nu-l poti primi aici.

Transferuri bancare cu Revolut: aplicatia permite sa trimiti bani in orice cont bancar – stau sa ma intreb cum o fi in Republica Moldova – asta pentru ca aici am vazut ca nu e suficient sa dai codul IBAN, e ceva mai complicat decat in Romania. Daca ai putea plati peste tot cu cardul ar fi super ok. Adica poti sa schimbi leul romanesc pe cel moldovenesc la un curs mai ok decat la banca sau la casele de schimb, ATM-uri [ aici deja e jale la cate comisioane platesti ]. Asadar fa-ti un card Revolut si abia astept sa aud [ citesc ] aici parerea ta!

Conturi Revolut

Revolut, noua găselniță a romanilor

Sorry, Revolut is currently only available to residents of the European Economic Area. We’re expanding globally very soon! Deci mai asteptam pentru Moldova!

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.