Riscurile operatiilor LASIK

Azi stateam la masa cu Alex si cu Teo si ce sa vezi: incepem sa discutam despre operatiile de tip LASIK pentru corectarea vederii si inlocuirea ochelarilor [ sau mai exact renuntarea la ei ]. Babuska s-a operat cu laser la Bucuresti pentru cataracta, iar acum zice ca nu mai are nevoie de ochelari pentru distanta. Ca sa vezi! Alex ne zice de un coleg de-al sau care la 25 de ani purtand ochelari a apelat la o operatie cu laser. Sa nu uitam ca sunt doua feluri de operatii cu laser pentru corectarea vederii, una dintre ele fiind LASIK, cea de a doua numindu-se PRK.

Riscurile operatiilor LASIK

Daca in cazul operatiilor cu laser de tip PRK se face o „gaura„, in cazul interventiei LASIK aceasta gaura  se acopera la finalizarea operatiei. In rest e cam tot aia, insa riscul acestor operatii constau in faptul ca o parte din nervii optici sunt afectati. Definitiv! Asa ca in functie de cat de multi sunt cei afectati, apar si problemele. In cele mai multe cazuri operatiile decurg fara probleme majore, adica pierderea de nervi este atat de mica, incat nu te afecteaza vizibil.

Totusi, cel care a inventat aceste operatii a cerut stoparea lor, pentru ca in America au fost atat de multe inteventii, incat numarul celor cu probleme a fost destul de mare. Oricum medicul care face operatia ar trebui sa te informeze despre aceste aspecte. Nu sa te sperie, dar nici sa te faca sa crezi ca nu exista niciun risc.

Nu ma apuc eu sa scriu despre riscurile operatiilor LASIK pe larg pentru ca nu sunt nici expert si nici medic. Eu unul am prea putine dioptrii ca sa ma risc la asa ceva. Mai degraba as incerca lentilele progresive, macar pe alea le pot purta sau nu, in functie de cum ma simt. Oricum asta va fi urmatoarea mea investitie, pentru ca m-am cam saturat sa schimb ochelarii intre ei. Despre aceste lentile voi scrie cat de curand. Tineti aproape.

LASIK-operatie

Poate vrei sa citesti si:

  • Nu sunt noutati la acest subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.