Romania normala

Cand stau si citesc presa sau vad discutiile de pe Social Media, am impresia ca fie eu nu-s in Romania fie ei sunt pe alta planeta! Cum asa? Pai vad tot felul de procente cu toalete in mijlocul curtii, eu uite ca stau la tara si nu-i asa! Mai mult, am internet, si inca unul bunicel as zice eu, daca pot sa fac UplOad la un site WordPress in mai putin de un minut! Da, asa-s eu mai talamb, pun copia mea de WordPress ca sa stau cu versiunea pe care o vreau eu, ca nu stiu sa fac downgrade!

Romania normala

Mai am o problema, care sigur arata ca fie traiesc intr-o lume paralelea, fie vizez si inca nu m-am trezit. Muncesc si am salariu, dar nu sunt salariat la stat! O fi posibil asa ceva in Romania? Ma uit pe strada, ma uit in jur si vad ca nu nimeni nu se plange de trai rau, de legi proaste insa se plang toti, de birocratie si mai stiu eu de ce, dar de trai rau niciunul dintre cei cu care ma vad zi de zi. DA, traim la tara si minune, o parte au tractoare, au sere si au masini mici – second hand unii, altii [ astia cu combina de exemplu ] au masini luate de noi. Eu am un ford Pic UP, ca de – mai trebuie de carat una alta si o Skoda Octravia din 2012, luata anul trecut in martie, cadou pentru nevasta!

Am uita sa spun, sunt din Ardeal – nu spui comuna ca deja se prind toti cine-s si am auzit eu ca de cand cu legea asta GDPR [ protectia datelor personale ], mai bine nu dai tot din casa la Google! Da, sunt in Ardeal si am o gramada de pretini unguri, cu Tibor si Gyusi baci ma inteleg cel mai bine ca stam gard in gard. Cand plec in concediu ei tund iarba – i-o dau lu Vendel sa o dea la capre, el ne da branza! Ma inteleg bine si cu vecinul de peste drum, cu Mihnea. Nu zic de muieri, ca asta e treaba nevesti-mii sa va zica de ele, sa nu se prinda ca mai merg din cand in cand si eu sa cer palinca de ele imprumut, pana fierbe cazanul meu.

Asadar nu stiu cu cine au votat, presimt ca tot UDMR – rar facem politica aici la tara, dar ce stiu sigur ca in afara de un rrom ungur care se face ca nu stie romaneste si zice bune dimineaturi, restul ne impacam bine!

Ardeleni

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.