Romania – Republica Moldova: 1 – 1

Mare scandal diplomatic, europerlamentarul roman Siegfried Muresan a dat primul gol in poarta moldovenilor criticand cum au gestionat criza COVID-ului, facand referire si al esuarea reformelor.  Probabil terminase cu criticile la adresa romanilor si s-a gandit sa joace in deplasare, tocmai in Republica Moldova. In replica prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu a luat mingea in bombeu si a marcat si el in poarta romanilor [ Ce-ai făcut june în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa? Ai numai în județul Suceava jumate din numarul de bolnavi COVID19 integistrati in toată țara mea. ].

Romania – Republica Moldova: 1 – 1

Mi se pare amuzant ca domul Ion Chicu, evident fie membru fie simpatizant al partidului lui Igor Dodon [ PSRM ] are cetatenie romana. Chiar daca imediat a sarit Eugen Tomac cu opinii populiste: sa i se retraga cetatenia romana, care evident nu i se va retrage pentru ca la noi nu e sef pe mosie Dodon – mai tineti minte retragerea cetateniei lui Traian Basescu, tot ramane scorul egal: 1 la 1. Guvermul Romaniei joca in prelungiri si il cheama pe ambasadorul Republicii Moldova sa dea socoteala.

Asta in timp ce Romania trimite ajutoare in Republica Moldova, pe care acestia nu le prea primesc cu bratele deschise, mai mult: desi poate neintentionat, sau poate ca DA – ajutoarele au fost trimise pe data de 6 mai – ziua Podului de Flori, dar moldoveniii le-au lasat sa treaca vama pe 7 si le-au parcat sub un „pod” de beton, la iesirea din Chisinau. Cam astea sunt relatiile diplomatice dintre Romania si Republica Moldova in mai 2020.

Mi se pare amuzant cum romanii se chinuie sa le fie pe plac moldovenilor dar nu le prea iese. Bine, nici guvernul nu le este prea favorabil, aici ar trebui sa punctam serios problema. Oricum la meciul oficial dintre Romania si Republica Moldova, conducem detasat asa cum se vede in poza de mai jos.

Romania - Moldova

Romania – Republica Moldova: 1 – 1

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.