Romania si conflictul din Crimeea

Putin a decis sa sfideze intreaga planeta si sa atace Ucraina, insa teoretic asta va fi sfarsitul planului sau de a crea Uniunea vamala, posibil sa piarda si sansa de a mai controla republica Moldova prin Transnistria. Am vazut zeci de reactii, insa nimeni nu s-a gandit la doua aspecte: primul si cel mai important este ce face de fapt acum Ucraina? Asteapta sa-i rezove problemele SUA si Uniunea europeana? Daca nu va misca ea ceva, teoretic ne vom alege cu un conflict inghetat la fel ca in Abhazia, Osetia sau Transnistria. Cele mai importante state in acest razboi sunt SUA si Germania, caci prima are forta necesara de a riposta, iar a doua forta economica de a bloca Rusia.

Romania si conflictul din Crimeea

Romania are alte probleme cu Ucraina, teritorii ocupate si pouplatie romaneasca discriminata. Prin urmare noi nu strigam sus Ucraina, ci jos Rusia! Ucraina e la pamant, ocupata, in prag de destramare si ce e mai grav fara resurse financiare. Rusii vor juca sah cu UE, SUA si Ucraina, care la randul ei plange ca s-a increzut in parteneri precum NATo si Rusia si a renuntat la armamentul nuclear, iar Viktor Fedorovici Ianukovici a fost in prost cand a reiinoit in 2010 dretul rusilor de astationa in Ucraina.

Ce se va intampla pe plan international? Daca nu vor reusi sa-i mute pe rusi din Crimeea iar Ucraina se va rupe in bucati, nimeni nu va mai avea incredere in UE, SUA sau NATO in ceea ce priveste protectia impotriva agresorilor. Toti vor incerca sa se apare singuri, semnand tratate dar pe care nu se vor baza. Iar detinatorii de armament nuclear vor tine cu dintii de el, pentru a se asigura ca pot speria adversarii in caz de nevoie.

Ucraina si-a facuit dusmani cu zecile, Romania, Polonia si chiar Ungaria, prin urmare mai mult decat o sustinere formala nu prea vad. In eventualitatea destramarii si divizarii Ucrainei ce se va intampla cu Insula serpilor? Va deveni bastion rusesc? Problematica din regiunea Marii negre este mai larga decat se caznesc sa ne explice analistii.

Unirea Romaniei cu Moldova

Va mai emite Romania pretentii de unire cu o Basarabie plina de rusofoni? Evident ca Rusia nu va ataca un stat NATO, dar nici prea placut sa-i vezi pe rusii din Basarabia pe strazi nu prea e placut! Asya asa, doar ca o prima impresie, fara a intra in amanunte.

Putin ataca Ucraina

Putin ataca Ucraina

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.