Romanii versus Europa

Iar mi-a picat in fata ochilor o statistica unde evident noi romanii eram la coada clasamentului. Cum era vorba de nivelul de trai si salariul minim, evident ca nu puteam fi fruntasi. Cica la noi in Romania aveam cea mai mare taxare pe salarii, comparativ cu restul lumii. Asa o fi, nu zic ba – doar ca iarasi ne facem de ras cand vine vorba de informare. La noi PSD-ul a gasit o chestie interesanta, firmele nu mai platesc impozite si taxe pe salariu, le-au bagat astia in carca salariatului. Asa ajungem sa depasim 40% dari la stat si un venit net minim de 265 de euro.

Romanii versus Europa

Nu stiu cum au gasit astia ca netul la romani este de 474 de euro pe luna [ ca nu iese nici la brut, dar asta este o alta treaba! ]. Sincer nici nu vreau sa ma gandesc ce poate face un roman singur care sta in gazda cu 265 de euro pe luna. Preturile cresc, salariile NU – dar macar creste EURO, tot e ceva. Am primit ieri 100 de euro de la cineva, evident prin banca. Minune, cursul de schimb cu 10 bani mai mic decat cel oficial. Adica mi-a luat banca „doar 10 lei!”. Pai e bine mai la noi, nu-i asa?

Avand in vedere ca datele pe Romania erau gresite ins tatistica celor de la Adevarul, care la randul lor au luat de la KPMG, ce pot sa mai zic? A ca suntel la fel de saraci ca bulgarii, ungurii, lituanienii si polonezii [ aici am un mare semn de intrebare ]. Oricum discrepanta e mare de tot in raport cu tarile dezvoltate. Daca te uiti cat e salariul minim in Irlanda, UK sau Olanda te apuca tremuratul [ cica irlandezii incaseaza minim 1656 de euro pe luna! – sa fie net sau impozabil? ].

Nu eram eu fraier cand ma gandeam sa emigrez in Irlanda, teoretic daca vinzi apartamentul din Bucuresti te poti muta la tara in Irlanda, te angajezi repede undeva – bine, ideea este ca eu stiu engleza, cand zic ca o stiu nu ca Iliescu, cam la nivelul lui Basescu – poate cu o pronuntie mai buna! ] si esti aranjat pe viata! Nu mai zic ca si Google e tot in Irlanda, la Dublin. Gata, m-am rezolvat teoretic – practic raman in Romania si ma plang mereu ca o ducem rau!

Salariul minim in Irlanda

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.