Salarii Endava

Probabil ca este cea mai cunoascuta firma care angajeaza in domeniul IT atat in Romania cat si in Republica Moldova. Salariile de la Endava difera insa intre cele doua tari, evident in Romania fiind mai mari. Apreciez la ei faptul ca iau juniori si ii testeaza timp de trei luni, in asa numitul internship. E bine ca prinzi experienta, dar nici salariu nu primesti. Apoi am inteles ca incepi cu 800 de euro net pe luna, urmand sa ajungi dupa un an la 1000. Nu e rau nici pentru Roman ia si nici pentru Republica Moldova. A, se putea mai bine? Cu siguranta, dar sa nu uitam ca e criza si ca esti la stadiul de entry level.

Salarii Endava

Salariile astea mici la Endava sunt pentru cei aflati la inceput de cariera si fara experienta, pe pozitia de tester. Daca vorbim de un progamator cu experienta, deja aici lucrurile se schimba, ajungandu-se deseori la salari ide 2.000 de euro net pe luna. Fata de occident salariile pot parea mici, dar va zic ca fost programator – daca stii meserie o sa-ti placa si e o munca usoara, salariul este cat de cat acceptabil, comparativ cu alte domenii.

Primul pas catre salariul de la Endava este perioada de trei luni de proba. De multe ori daca te descurci bine, poti fi angajat si platit mai devreme de trei luni. Unii anagajati vor sa faca o impresie buna, vin primii la birou si pleaca ultimii. Este o tactica buna, acum ramane de vazut daca poti face fata termenelor si obligatiilor.

Ce presupune munca de tester la Endava? Pai exact ce indica si numele: sa testezi programele inainte de a fi lansate pe piata. Evident ca la salariile astea mici nu esti test manager, faci patrte dintr-o echipa mult mai amare care se ocupa cu software testing. Intorci softul respectiv pe toate partile, ca sa nu fie probleme cu el, inainte de a se lansa de exemplu varianta beta, cea care ajunge la testarea adevarata, la clienti. Pentru asta primesti intre 800 si 1000 de euro! Nu este chiar rau as zice eu. Problema este ca nu doar trebuie sa gasesti eroarea, dar poate esti pus in situatai sa o si remediezi. Desi de cele mai multe ori asta e treaba celor de la dezvoltare – proiectare.

Daca vrei o cariera in IT, nu ai experienta si vrei sa nu cauti degeaba in primii ani, sfatul meu este sa treci pe la Endava, apoi peste trei ani poti incepe sa cauti un job in IT chiar si in afara tarii. Nu ti-ar strica 5.000 de euro si lucru remote, nu-i asa? Dar pana la salariile astea mari mai ai de munca, daca esti junior.

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.