Salariul minim pentru bone

In sfarsit se mai face putina lumina in salarizarea romanilor, iar titlul se refera la bone doar pentru ca ele au cam fost discriminate pana azi. Din tabelul de mai jos se vede clar ca vei fi platit cu minimul pe economie doar daca nu ti se cere sa ai studii liceale, esti necalificat – fara vechime in munca, etc. Asadar cei platiti cu salariului minim brut – 2.230 de lei vor fi mai putini. DA, de la o bona se cere minim liceul, asa ca ar trebui platita cu minim 2.676 brut – in mana in cazul in care nu i se face contract, ramanand in sarcina ei sa-si plateasca darile catre stat.

Salariul minim pentru bone in Romania

In cazul bonelor care au si o calificare, salariul minim creste la 2.788 de lei! Atentie: aceste sume sunt valabile la 8 ore si 5 zile pe saptamana, a nu se confunda cu 10 – 12 ore si /sau o zi libera pe saptamana sau ma rog, doua weekend-uri. Orele suplimentare se platesc, ar trebui sa invatam asta. Lasand bonele la o parte, ajungem la cei care au trei ani de facultate, ar trebui sa incaseze minim 3.345 brut. La cei cu cinci ani de facultate lucrurile stau mai bine, minimul este de 3.791 de lei, iar pentru cei cu master 4.014 lei.

Cel mai bine stau cei cu doctorat, evident. Acestia ar trebui sa fie platiti cu un minim de 4.460 de lei. Nu e o avere, pentru ca la net se ajunge pentru un licentiat cu doctoratul dat la 2.609 lei, sau 539 de euro. O salarizare la acest nivel va duce in continuare la migrarea fortei de munca, evident. In schimb este un pas inainte pentru cei care au salarii mici, cum sunt bonele. Astept si eu ziua in care netul sa fie macar 700 de euro – da, am inteles ca sunt deja cateva domenii, dar oricum in Romania salariile sunt inca mici.

Salariul minim

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.