Se inchid scolile pe 11 martie 2020

Se pare ca epidemia de coronavirus a speriat autoritatile din Romania, asa ca incepand de azi se inchid scolile. Atentie! Nu se inchid momentan granitele, deci putem circula inca liber in si din Romania. Nu este clar cat vor sta sudentii si elevii acasa, insa cel putin 11 zile vor fi de vacanta, iar dac ava fi cazul aceasta perioada se va mari. Ieri seara premierul Ludovic Orban a tinut o conferinta de presa si a dat vestea: copii si studentii vor sta acasa, cel putin pana pe 22 martie! Nu e timpul sa ne panicam, dar masurile se impun.

Se inchid scolile pe 11 martie 2020

Atat transportul public extern cat si invatamantul au intrat in vizorul autoritatilor. Asadar toate mijloacele de transport extern vor fi dezinfectate. Am mai trecut prin asta si cu alte ocazii, mai tineti minte gripa aviara sau cea porcina. Nu avem inca date de la punctele de trecere a frontierei, deci nu putem spune daca sunt sau nu cozi. In schimb pentru elevi si studenti urmeaza o vacanta neasteptata – cel putin pana pe data de 22 martie.

Atat schimbul de experienta cat si stagiile de practica in spitale au fost sistate. Se incearca pe aceasta cale sa se tina sub control raspandirea coronaviruslui. Situatia ar putea fi destul de grava, Italia se pregateste sa inchida granitele, tarile Uniunii Europene cauta solutii, dar incearca totusi sa nu starneasca panica. Cu toate acestea am vazut magazine golite de marfurile alimentare, desi este evident ca nu e cazul sa luam astfel de masuri drastice.

Se inchid scolile

Se închid școlile pe 10 martie 2020

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.