Se poate fara SEO in 2014?

Daca ai citit deja titlul, raspunsul este NU! Poti fi pacalit de sutele de firme ce ofera servicii SEO pe internet? Raspunsul corect este DA. Dar sa vedem ce se rmareste de fapt prin aceatsa optimizare? O felie din traficul venit din cautari. Unii spun ca 90% din trafic este asigurat din pozitionarea pe locul unu sau doi in SERP, cele mai joase cotatii merg pana la 70%.

In situatia in care cautarile sunt suficient de multe, luand minimul de 70% si un continut relevant pe site – aici fac o paranteza si atrag atentia asupra a ceea ce oferiti pe site – sa luam o varianta optimista, un trafic zilnic de 10 k unici, asta inseamna 300 k pe luna. Nu e mult dar nici putin, ajungem rapid ca in 10 luni sa avem un trafic de 3.000 k – un segment reprezentativ din cei ce sunt prezent in mediul online. Un continut slab ce rezultat va avea? Aproape nici unul din vizitatori nu va reveni pe site-ul tau! Grav – echivalentul mortii pentru site-ul tau, bani aruncati aiurea pe SEO, munca in zadar!

Deci in cazul in care nu te pricepi, chiar daca am inceput cu un Nu si un DA la primele doua intrebari, rezultatul final este acela ca ai nevoie de o agentie web design si seo pentru a se ocupa de site-ul tau.

Ce inseamna SEO in 2014

Nu te speria de faptul ca am pus anul ce urmeaza a sosi peste o luna si ceva, am vrut sa subliniez ca nu se ingrasa porcul in ajun, rezultatele in SEO vin dupa cel putin o luna – o luna si jumatate, si asta incazul in care nisa ta nu e una prea „inghesuita”, unde se lupta site-uri grele.

In primul rand in prezent, dupa cateva UpDate-uri Penguin, Panda sau alte unelete Google de sanctionare a celor ce triseaza in incercarea de a ajunge „nenatural” pe pozitii fruntase, SEo nu mai inseamna inscrierea in directoare, acest mod de a influenta pozitionarea in SERP sfarseste prin penalizari usturatoare. Si atunci de e de facut? Raspunsul la intrebarile de acest gen le poti afla de la o firma ce ofera servicii, agentia plum media fiind evident una dintre cele pe care eu cel putin, o recomand. De ce? Poti afla mai multe din videoclip.

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.