Cat de smecheri sunt dealerii auto

Azi am zis sa stau si sa analizez putin mica mea „afacere” prin care mi-am vandut la dealer o masina si am luat una noua. Evident ca primul pa s a fost sa o scot la vanzare, pe site-urile de profil. Din pacate pana la sosirea noului automobil nu am reusit, dar au reusit ei la doua luni cu un plus de 1500 de euro. In schimb eu am luat masina cu 3.000 de euro reducere, deci practic am castigat 1.500 de euro. Nu mai zic ca acum masina pe care eu am cumparat-o ci 22.000 de euro se vinde cu 28 de mii.

Cat de smecheri sunt dealerii auto

Dar sa revin la titlu si sa-l explic. Cand am decis sa schimb masina am mers la dealer, care mi-a oferit niste bani pe masina veche, luata tot de la ei. Am sperat sa o vand, sa fac eu profitul ala de 1.500 de euro, dar nu mi-a mers. Asa ca au facut ei banii astia, eu am ramas insa cu norocul de a cumpara masina la un pret avantajos. Da, ca orice roman, speram sa castig pe toata linia, ceea ce e cam greu. Nu poti sa invingi pe toata linia, asta e clar.

Asadar dealerii auto sunt destul de smecheri, cumpara masini la un pret mai mic si le vand la unul mai mare fara sa le faca mare lucru. Asta e, au mai multa credibilitate decat un simplu vanzator. Ce sa mai adaug? Ca sunt bucuros ca mi-am luat o masina noua, ca am luat-o la un pret rezonabil si sper sa ma tina macar 10 ani, cand sper sa o vand la un pret bun. DA, masina asta e o groapa pentru banii tai, dar e un rau necesar. Acum evident ca depinde de ce-ti doresti de la masina. Acum ca merge super ok incalzirea in volan, parca ma bucur ca o am. Ca si pe cea din scaune. Mai apreciez tempomatul, pornirea fara cheie, plus alte optiuni pe care le puteam omite.

mașini

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.