Statistica 2019 – 2020

Asa cum am promis, am sa fac un mic rezumat al evolutiei financiare ale principalelor site-uri din portofoliu, pentru a putea discuta din nou despre valoarea reala a unui site. Pe prima pozitie se afla un site ce a produs 2.540 de euro in 2019. A fost un an slab, in care nu prea am postat pe el, totalizand 12.244 de euro venit total de la infiintare. In primii ani veniturile au fost minore, dar au atins in martie 2018 cand postam regulat pe el 575 de euro pe luna. Valoarea lui cred ca se poate estima lejer la peste 10 mii de euro. Asta avand in vedere ca nu e nevoie sa-l bibilesti decat maxim odata pe luna [ sau mai rar! ].

Statistica veituri 2019 – 2020

Pe locul doi se afla un site ce si-a inceput viata acum doi ani, a realizat 1.989 de euro in 2019, iar in total de la infiintare 4.643 de euro. As zice ca la fel, un 10.000 de euro ar fi o valoare calculata corect. DA, aici s-a muncit mult, s-a postat lunar dar nu exagerat de multi. Deci teoretic ar trebui sa vand cele doua site-uri cu cel putin 20.000 de euro, ca sa nu regret [ prea mult! ]. Va zic eu, e greu sa ai un site bun, care sa-ti aduca venituri constant, cu efort minim si investitie doar in munca de a crea articole.

Am sa sar la un site pe nisa auto, relativ nou in portofoliu, care a adus anul acesta „doar” 300 de euro. Un site in crestere care a ajuns in decembrie la un maxim de 50 de euro pe luna. Cred ca merita lejer 5.000 de euro, avand in vedere ca este loc de crestere enorm. Avem articole putine, iar site-ul nu este inca optimizat.

Despre valoarea site-ulrilor

Cand analizezi un site si vrei sa-i stabilesti valoarea, nu poti lua in calcul doar castigurile din AdSense. Asta pentru ca in acest caz ai lua in calcul doar priceperea mea de a plasa reclamele. Poate ca un alt plasament al acestora ar mari venitul [ poti face teste, mai rau sa nu fie! ]. Apoi mai vine vorba de cat timp si cu ce investitie ai ajunge la rezulate similare. In niciun caz un an de scris articole si investitie zero! Asadar daca ai plati pe cineva sa-ti scrie articolele ai da minim 1 euro pe articol, la 1000 de articole ar reiesi o investitie de 1000 de euro.

Una este recuperarea investitiei, care ar trebui sa fine minim cinci ani [ asa as vrea si eu sa dublez investita in fiecare an, as ajunge milionar rapid ] si alta este investitia. Timpul costa bani, asa ca daca vrei azi nu peste un an sa ai ceva, ar trebui sa si platesti.

Un pret merita un site care produce sub 70 de euro pe luna, alt pret cel care iti permite sa incasezi banii de la AdSense lunar. Despre metrici nu discut, insa despre trafic DA. Care trafic este legat evident de venituri. Iar aici zicem despre traficul organic, nu despre cel din Social Media. Daca site-ul are pagina de FaceBook, ar trebui luata si ea in calcul. Un 10 euro/mia de fani – sau membri in grup este un minim, nu neaparat de platit doar atat. De ce? Pai avem un experiment cu un site si grup + pagina cu 20 de mii fiecare. Aduc impreuna cam 300 de euro lunar. Pagina si grup nisate, evident. Adica un site nou distribuit pe ele ar aduce un minim de 3.600 de euro anual. Sa-l dai cu 20 x 10 = 200 de euro cand el scoate pe luna mai mult?

Despre valoarea site-ulrilor

Despre valoarea site

 

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.