Statiuni termale in Romania

Am zis eu ca e timpul sa fac o lista cu statiunile termale din Romania, adica unde avem apa calda de la mama natura. Eu stiu ca sunt cateva stranduri, la Timisoara si Oradea Parca, ca avem bai termale la Baile Felix si la Herculane. Asta stiu eu inaintre de a face cercetari si a afla daca nu cumva mai sunt si alte locuri unde putem sa beneficiem de apa termala [ atat de laudata la vecinii nostri unguri! ]. Spre rusinea mea nu stiam ca la Caciulata [ Calimanesti ] avem apa termala – izvoare calde!

Statiuni termale in Romania

Stiu ca am fost la Calimanesti in copilarie, tin minte doar ca erau ape minerale sulfuroase, nu prea placut ela gust si ca sticlele erau de o forma ciudata. Faptul ca aici sunt si bai termale, e de apreciat si de tinut cont. Mai ales ca ai ce vedea in zona, asa ca am pregatit deja planul de vacanta.

Asadar mai sunt statiuni termale in Romania nu doar in vestul tarii, langa Ungaria. Evident ca cele mai celebre sunt Herculanele si Baile Felix. Am inteles ca mai avem bai termalel in Covasna, in judetul Mures dar si la Suceava. Asa ca oferte ar fi, dar sunt prea putin promovate. Spre exemplu ati auzit de Baile Figa din judetul Bistrita Nasaud? Eu NU, dar exista si aici poti sa te relaxezi excelent. Aici cu 10 lei de persoana stai in apa calda toata ziua! Eu zic ca merita de retinut si de mers macar odata.

Cine nu a auzit de Geaogiu Bai, dar ati mers macar odata acolo sa beneficiati de apa termala? Daca statiunea e cunoscuta de pe vremea romanilor, poate ca era cazul sa mergem si noi sa ne tratam sau ma rog, macar sa ne relaxam. O sa fac alta data lista mai completa, pentru ca sunt cel putin 10 statiuni in Romania unde avem si bai termale. Chiar merita promovate!

Bai termale Călimănești

Bai termale Călimănești – ștrand cu apa caldă

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.