Stewardesa la Emirates

Mariana este stewardesa la Emirates si a decis ca dupa opt ani sa revina acasa. A facut un mic calcul si a descoperit ca a vizitat 70 de orase din 48 de tari, a facut 1215 zboruri, adica cam 152 pe an sau 12 pe luna, a parcurs peste sase milioane de kilometri, adica a inconjurat Pamantul de 150 de ori. Dar de ce a decis ea sa rennunte la un job atat de bine platit? Pai din cauza stresului, a oboselii si a dorului de casa si de prieteni.

Stewardesa la Emirates

Cum ajungi stewardesa la Emirates din Romania sau Republica Moldova? Destul de simplu, prin agentii de recrutare. Cu o mentiune, de obicei acestea nu iau bani de la viitorii angajati, pentru ca platesc arabii. Asadar nu existra sansa sa pleci in Emiratele Arabe Unite – Dubai, far aa avea un contract semnat. Daca treci de preselectie, mergi mai departe, dai un interviu pentru stewardesa in Dubai, apoi faci colegiul la ei si din cateva sute raman la final cateva zeci. Acestia sunt norocosii.

Urmeaza primele zboruri si bucuria de a vedea locuri noi, primul salariu si deja te simti alt om. O stewardesa castiga cateva mii de euro pe luna, Emirartes plateste foarte bine. Dar dupa lunile si anii de entuziasm vine oboseala, caci nu e usor sa treci saptamanal de cateva ori peste atatea fuse orare. Daca te obisuniesti cu munca, mai trebuie sa rezisti si la temperaturile din Dubai, unde abia iarna este suportabil. Uiti repede de bani si te gandesti doar la prietenii de acasa, la un trai mai linistit cu ceva bani mai putini. Doar ca e greu sa te obisnuiesti cu cateva sute de euro pe luna, dupa ce ai trait cu mii.

Asadar viata de stewardesa nu e numai roz, poate ca o mutare la sol ar face viata mai usoara, dar cat timp poti trai in comun cu alte persoane – chiar daca ai camera ta, iar colegi isunt si ei mereu in zbor, deci ii vezi destul de rar. Nici adaptarea acasa nu e chiar usoara, iar daca nu ai economisit in anii petrecuti in Dubai, adica nu vii acasa cu buzunarele pline de bani, deja viata ta va fi mai grea.

Stewardese la Emirates

Stewardese la Emirates – Emiratele Arabe Unite

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.