Strategii de promovare pe FaceBook

Asa cum stiti poate, pe FaceBook degeaba ai 5000 de prieteni sau sute de mii de fani pe pagina, orice postare ajunge doar la cateva sute de persoane, chiar daca si-au aratat interesul expres de a te urmari. Sa zicem ca prinzi o campanie ca influencer, ce rezultate poti aduce celor ce te platesc? Pai fara sa investesti in FaceBook Ads nu prea vad ce ai putea face, pentru ca asa cum am zis, site-ul de socializare nu te ajuta GRATIS!

Strategii de promovare pe FaceBook

Prima greseala pe care o fac cei neinitiati in promovarea online: incearca sa posteze zilnic in grupuri, mai mici sau mai mari in speranta ca vor „agata” ceva clienti. Gresit! Total gresit. De ce? Pai daca grupul este nemoderat, probabil ca e plin de astfel de postari, pe care nimeniu nu le ia in seama, toti au propriul interes. Daca grupul e moderat, atunci probabil ca postarile tale nici macar nu sunt aprobate.

Am zeci daca nu sute de membri in diverse grupuri care au peste 20 sau 50 de postari neaprobate, dar omul posteaza in continuare. De ce? Pentru ca fie foloseste un program de postari automate, ceea ce va duce intr-un final la pierderea contului de pe FaceBook, fie nu-l intereseaza ce face si merge la „ghici”.

De ce nu vede lumea postarile mele pe FaceBook?

Pai pentru ca „multe chestii” ar zice amicul meu Dan, adica in primul rand pentru ca algoritmul FaceBook a vazut ca lumea te ocoleste pentru ca postezi de multe ori aceiasi chestie, nu da nimeni like, nu comenteaza, etc. Adica se prinde repede ca enervezi publicul, iar scopul lor e taman pe dos, sa le ofere membrilor din grupuri o experienta placuta! Zeci de postari fara engagement nu te ajuta cu nimic, ba din contra iti fac rau!

La cate persoane ajuge o postare pe FaceBook? Pai daca e sa ne luam dupa statistici, cam la 5% dintre fanii tai. Care-i solutia? Sa platesti. Cui? Pai daca te pricepi bine la strategii de marketing in Social Media, la FaceBook, dar daca nu te pricepi, la posesorii de pagini mari nisate pe afacerea ta. Da, ii dai lui 100 de euro, el da 80 la FaceBook si uite asa o postare pe pagina respectiva [ sa zicem ca are 30.000 de fani ] ajunge la mai toti cei care sunt fanii paginii! Alta metoda iti garantez ca NU exsita!

Cand publicam pe FaceBook?

Pai cand e lumea pe FaceBook, clar. Aveti mai jos statistica unui grup cu 33.000 de membri, deci desi sa zicem asa trei sferturi sunt activi, un sfert nu prea sunt interesati de ce se posteaza pe grup. Unde gresesti tu? Pai postezi si cu asta basta, in loc sa stai pe grup si sa discuti, sa ai comentarii initiate de tine, sa afli ce anume ar vrea potentialii tai clienti, tu postezi zilnic ca sa-i agasezi. Pai ce ai impresia ca de aia stau ei in grup? Ca sa vada postarile tale [ si ca astea ale tale sunt zeci daca nu sute! ].

Cu cat o postare este mai activa, cu atat FaceBook o va arata la mai multe persoane! Ai prins ideea, da? Revenim cu alte detalii intr-un articol viitor despre promovare ape FaceBook.

Membri activi in grup

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.