Colecția Sven Hassel 14 volume

Ai vazut filmele facute dupa Sven Hassel si vrei intreaga colectie din 14 volume? O poti lua de la Nemira, sau participa la concursul nostru si ti-o dam noi ca premiu [ o cumparam pentru tine si tu o primesti gratuit! ]. Sa zicem ca vrei sa vezi online Blindatele mortii, dar vrei sa citesti si cartea in format PDF. Hai sa iti spun mai multe despre autor si cartile sale, asta in cazul in care nu stii deja chiar tu despre ele si vrei sa impartasesti cu noi ceea ce stii.

Colecția Sven Hassel 14 volume

Sven Hassel (1917-2012) a fost un scriitor danez celebru pentru seria sa de 14 cărți despre războiul mondial al doilea, care a vândut milioane de exemplare în întreaga lume. Cartile sale sunt cunoscute pentru descrierile vii și realiste ale bătăliilor, dar și pentru umorul negru și cinismul personajelor.

Sven Hassel a trăit el însuși experiențele războiului, fiind soldat în cadrul Wehrmachtului german. A fost rănit de mai multe ori și a petrecut mai mulți ani într-un lagăr de prizonieri de război din Rusia. Experiențele sale personale au servit drept inspirație pentru seria sa de cărți, care descriu brutalitatea războiului și efectele sale asupra oamenilor.

 1. Legiunea blestemaților (De fordømtes Legion) – 1953
 2. Blindatele morții (Døden på Larvefødder) – 1958
 3. Camarazi de front (Frontkammerater) – 1960
 4. Batalion de marș (Marchbataillon) – 1962
 5. Gestapo (Gestapo) – 1963
 6. Monte Cassino (Monte Cassino) – 1963
 7. Lichidați Parisul (Likvidér Paris) – 1967
 8. General SS (SS-Generalen) – 1969
 9. Imperiul iadului (Kommando Reichsführer Himmler) – 1971
 10. Moarte și viscol (Jeg saa dem dö) – 1976
 11. Drum sângeros către moarte (Glemt af Gud) – 1977
 12. Curtea marțială (Krigsret) – 1979
 13. Închisoarea O.G.P.U. (GPU-Fængslet) – 1981
 14. Comisarul (The Commissar) – 1985

Majoritatea cărților sale urmăresc aventurile fictive ale lui Porta, Tiny, The Legionnaire, Joseph Porta și alți membri ai unității lor, dar pe fundalul evenimentelor istorice din cel de-al Doilea Război Mondial.

Cărțile lui Sven Hassel se disting prin descrierile sale grafice și realiste ale bătăliilor și ale atrocităților de război, precum și prin portretizarea brutală a soldaților germani și a camarazilor lor. Cu toate acestea, unele dintre cărțile sale au fost criticate pentru interpretarea inexactă a unor evenimente istorice sau pentru reprezentarea soldaților germani ca fiind doar victime ale unui sistem, ignorându-se într-o oarecare măsură atrocitățile comise de regimul nazist.

Cu toate acestea, cărțile lui Hassel au devenit celebre în întreaga lume și au fost traduse în peste 18 limbi. Ele au fost citite de mulți fani ai literaturii de război și au inspirat chiar și filme, precum ecranizarea din 1990 a cărții sale „Legiunea blestemaților„.

Colecția Sven Hassel 14 volume

Colecția Sven Hassel 14 volume

Poate vrei sa citesti si:

 • Nu sunt noutati la acest subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.