Tarile cu cei mai multi proprietari din Uniunea Europeana

Teoretic in studii se arata ca in Romania majoritatea suntem proprietari, dar procentul de 96% cat arata studiile europene nu ma convinge, pentru ca in realitate este posibil sa stea altfel. De ce? Pentru ca in familia mea suntem 5 persoane si doar doua sunt proprietari, adica noi mosnegii. DA, parca toti cumnatii mei sunt proprietari, parca si majoritatea verisorilor, a colegilor de clasa – cu cati am mai discutat, pana si prin SUA si Canada parca o parte sunt proprietari, Elena sta la casa ei in Londra, hai sa dam si putina crezare studiilor.

Tara cu cei mai multi proprietari din U.E.

Deci chiar daca in statitisticle europene Romania apare cu 96% din populatie ca fiind proprietarii unei case, chiar daca sunt de acord ca in mediul rural cu siguranta procentul este ok sau poate fi si mai mare [ am totusi dubii ], tot nu pot crede ca piata imobliara din Romania este una inchisa, ca sunt doar 4% dintre romani care isi cauta o casa/apartament. Chiar daca presupunem ca avem 20 de milioane de locuitori, 4% ar insemna 800.000 de persoane care nu au propria locuinta.

Pe de alta parte, daca te uiti la numar: 800.000, pare ca verosimil, desi pretul chiriilor din marile orase – si nu numai – te cam fac sa te gandesti daca cifrele sunt reale. Intr-un mic orasel de provincie, o garsoniera se da spre inchiriere cu 200 de euro, in situatia in care asta e salariul minim la noi [ sau pe acolo ]. Nu mai zic de Bucuresti sau Cluj, unde evident ca poti trai linistit de pe urma a doua chirii.

proprietar

Tarile cu cei mai multi proprietari din Uniunea Europeana

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.